Vanaf het eerste moment dat onze site online kwam kregen we de nodige fanmail met vragen, opmerkingen en (soms forse) kritiek. We hebben hier wat hoogte- en dieptepunten daarvan verzameld, samen met wat opmerkingen uit ons Gastenboek. O enneh... Ik heb de afzenders maar weggelaten - anders krijgen we nooit meer post :-)


Shoppingtips

Hallo,

Wij zijn een jong stel die sinds een jaar aan sm doen. Het leuke is dat je zelf je eigen creaties er in kunt gooien om bepaalde doelen te halen. (Zeer persoonlijk)

Hier nog een aantal tips die voor belang kunnen zijn:

Autogordels bij de sloop halen en daar een keurige hangmat van naaien. Werkt perfect en voor 3 eurootjes waren wij klaar.(exclusief kettingen)

Lap leer (skai) van de markt en die om een houten bezemsteel wikkelen, uiteinden in strookjes knippen en klaar is je zweep.......kosten 5 euro.

Visloodjes als gewicht voor aan tepelklemmen etc...... kosten minimaal.

Horgaas is ook een perfecte optie om elkaar te laten voelen, voelt zeer stroef en pijnlijk aan op de blote huid.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan........ In ieder geval hebben wij leuke ideeen opgedaan aan de hand van jullie
site.......

Bedankt!!

B&J

Kijk, dat is nou het soort tips waar je wat aan hebt. We hebben tenminste fans die met ons meedenken!


Boeken

Dag Cassandra
 
Vol belangstelling heb ik jullie site bekeken. Compliment!
Als eerste heb ik me op jouw boekenlijst gestort. Daarbij vond ik klassiekers zoals 'het verhaal van O' en 'onderdanig wil ik zijn' en veel andere titels die ik hier nergens meer kan vinden. Ook bij internet-boekhandels als bol zijn deze boeken niet te krijgen. Jammer. Weet jij misschien een adres waar ik ze wél kan vinden?

Mailtjes als deze krijgen we vrij vaak en daarom leek het ons zinnig om 'm hier te beantwoorden: cass put haar gegevens over deze boeken uit de plaatselijke bibliotheek, de boekenclub en - het meest van al nog - de rommelmarkten die we zo nu en dan afstruinen. Dat is ook de beste methode om de genoemde titels bij elkaar te sprokkelen. Tip: Bewaar een lijstje met titels en auteurs in je knip!


Roots

Hallo,
 
Ik wil graag reageren op het vraagstuk dat wordt voorgelegd op de Wandering Spirits-site onder het kopje 'the roots of SM'. Zelf ben ik een meisje van 18 jaar en heb al zolang ik mij kan herinneren SM-gevoelens. Ik heb dan ook zeer sterk het gevoel dat 'het' SM-gevoel niet achter of naast mijn eigen persoonlijkheid staat, maar er juist 1 mee is en net zolang bestaat als dat ik zelf seksueel actief ben. In tegenstelling tot vele anderen, heb ik, voorzover mijzelf bekend, geen last van jeugdtrauma's en is er ook niet iets dat mijn gevoelens vanuit die hoek zou kunnen verklaren. Het idee om onder hypnose naar trauma's te gaan speuren klinkt mij erg raar in de oren. Is het niet gewoon een optie dat SM-gevoelens bij iemands persoon en karakter horen en dat zij dus helemaal niet in een latere fase van het leven erbij zijn gekomen als iets extra's? Ik ervaar het namelijk absoluut niet zo...

Heb je helemaal gelijk in. Er staat bij de Roots ook echter duidelijk vermeld dat het maar EEN theorie is en nog wel eentje die zelfs vandaag de dag nog de nodige discussies oplevert. De theorie zal ook zeker niet voor iedereen opgaan maar het kan toch geen toeval zijn dat het merendeel van de SM-ers die ik persoonlijk ken wel iets dergelijks hebben meegemaakt.

Misschien tijd voor een nieuwe discussie?Geldwolf

Hallo,
Jullie hebben een uitgebreide en zeer interessante site en ik stel mijn vertrouwen in jullie. Ik ben een week of 2 geleden iemand tegengekomen op internet die mij erg intrigeert. Hij maakt gevoelens in mij los die ik voordien niet had en als ik diep in mijn hart kijk, besef ik dat ik een submissive ben en ik zou hem heel graag als mijn Master hebben.

Maar hij wil niet alleen mij als zijn bezit maar ook een deel van mijn geld. Dit maakt dat ik heel voorzichtig geworden ben en hem voorlopig van me afhoud.

Hoort dit er ook bij of is het gewoon iemand die van mij wil profiteren?


Ehm... hou het maar op dat laatste. Als ie NOU al over geld begint zonder dat je 'm ook maar ontmoet hebt wordt het een dringende noodzaak om deze Zeer Foute Meester met een bloedgang te lozen!


Flatertje...

Hallo,
 
Via via via kwam ik terecht op jullie site en als bibliothecaris natuurlijk geïnteresseerd in boeken. Echter mijn verbazing werd geschetst door het ontbreken van de titel die ten grondslag ligt van SM: Venus in bont van Leopold von Sacher-Masoch !!!

Heb je helemaal gelijk in. Zal wel komen omdat wij niet zo thuis zijn in het wereldje van mannelijke subs :-) Maar we zullen die fout zeker rechtzetten!


Krom

Ik ben een beginneling in sm, dus weinig ervaring, wilde alleen vragen, mag een slaaf zonder overleg van meesteres veranderen? Ik kan het niet echt onderdanig vinden om te horen...

Wij ook niet eigenlijk! Het gaat tenslotte in de eerste plaats om de relatie die je met de ander hebt. Zo nu en dan eens met een ander spelen (met instemming van je partner) kunnen we ons nog wel voorstellen. Maar om 'm nou zomaar in te ruilen...


Namen

Ik heb een vraag over slavinnen namen.

Ik ben zo goed als nieuw in dit wereldje en ben op dit moment in contact met(misschien) mijn eerste meester.Nu moet ik van hem 5 slavinnen namen zoeken met hun betekenis erbij.
Kunnen jullie mij helpen door het geven van een site waar ik deze namen zou kunnen vinden?

Slavinnennamen? ZIJN die er dan?


Muziek

Geweldige Site, Frodo en Cassandra, verveelt nooit en altijd iets nieuws. Alhoewel wat ouder ben nog maar kort in het spel en leer enorm veel van jullie.Ben jullie dan ook erg dankbaar! Woon in het verre Zuid Afrika, prachtig land maar wat SM betreft een dorre woestijn. Zoek altijd nog een partner al is het alleen maar om mee te corresponderen. Maar geen geklaag, reden van deze e-mail: Kan iemand in jullie kring mij advies geven welke CD geschikt is om als achtergrond bij het spel te gebruiken en de titels daarvan? Ik zou vooral de keuze van de (vrouwelijke} sub willen horen.
Nogmaals hartelijke dank voor de zeer leerzame site.

Nou meiden (en heren ook) wat let jullie? Stuur jullie keuze van 'speelmuziek' en wij nemen het wel weer op in de Bibliotheek!


Wereldstart

Ik ben 14 jaar getrouwd met een absoluut lieve en mooie vrouw. Een jaar of 8 geleden maakte ze toespelingen over S.M. en met de vermelding dat zij het "subje" zou willen zijn, ik was daar absoluut nog niet aan toe, dus hebben wij er vanaf gezien. Nu, een paar jaar later, heb ik het gevoel er aan toe te zijn en heb mijn vrouw daarin te kennen gegeven om er voorzichtig mee te beginnen. We hebben wat speeltjes gekocht en zij geeft mij als slavin adviezen hoe ik in bepaalde situaties moet handelen Is dit een goede start?
Ik begin er wel plezier in te krijgen en heb jullie pagina's ook met belangstelling gelezen en ga dat binnenkort gewoon uitproberen. Wat ik wel vooropstel is deze, mijn slavin moet er alle plezier in hebben en ik probeer mij in te leven hoe zij deze dingen beleeft.

Goeie start? Geweldige start! Het idee alleen al dat je je ervoor interesseert, je door HAAR laat leiden en ook haar plezier voorrang geeft is een voorbeeld voor heel wat beginnende SM-ers!


Real life

Hallo Frodo en Cassandra
Zoals ik jullie site lees zijn jullie een stel nou heb ik een vraag hoe doen jullie dat, ik bedoel dus hoe combineren jullie het dagelijks leven met het bdsm?

Met de nodige creativiteit :-) Maar zonder dollen: Er lopen hier twee kindertjes over de vloer en dan moet je de SM gewoon buiten beeld houden. Voor de buren en (een groot deel van) de familie zijn we ook een doodnormaal en eigenlijk vrij saai koppel. Onze SM speelt zich af in een afgesloten ruimte waar kids en bekenden gewoon geen toegang hebben...


Nostalgie

Hallo Frodo,
 
Erge leuke site hebben jullie op het internet vooral de strips deden mij terug gaan in de tijd toen ik nog stiekum in mijn bed met een zaklantaarn op mijn kamertje deze meestal engelse boekjes verslindde. Als ik dan weer de buurvrouw de trap hoorde opkomen stokte mijn adem en kreeg ik kippevel. Ze zou me toch niet gehoord hebben..............Heerlijk.

Aaaah, jeugdsentiment! En zal ik je een geheimpje verklappen? Ik las ze vroeger ook onder de dekens! :-D


Bloosbericht

Hallo Frodo en cassandra

Ik heb jullie laatst gemaild over mijn vriend, een beginnende Dom en ik, beginnende Sub met iets meer ervaring dan hem. Het ging erover dat ik hem niet dominant genoeg vond en jullie advies was er met hem over praten, ik moet zeggen ik vond het heel moeilijk maar heb het toch gedaan, en ik kan wel zeggen dat het al een stuk verbeterd is :)) hij is nog steeds best voorzichtig maar ik denk niet dat dat heel erg is aangezien hij nog niet helemaal mijn grenzen weet buiten mijn sublijst (ook van jullie pagina nog bedankt) en de grenzen die ik hem verteld heb om! Ik hoop dat het zo zal blijven en alleen nog maar beter wordt, ik ben nu al een paar keer aardig onder handen genomen, en heb daar enorm van kunnen genieten en hij gelukkig ook :)) Nogmaals bedankt voor jullie reaktie dat vond ik echt heel erg fijn, al is het maar om te weten dat ik bij jullie terecht kan voor vragen en dat die dan ook serieus beantwoord worden, echt heel fijn!

Dit soort mailtjes doet ons altijd even heftig blozen....


Bloosmail 2

Hai Frodo en cassandra,
 
Ik wil jullie, misschien ten overvloede, complimenteren met de site Wandering Spirits. Ik ben er vandaag per toeval terecht gekomen en ik heb met veel plezier en genot jullie site "afgestruind".
Ik heb mateloos gelachen om de Curcus beginnende Dominant vooral het commentaar van Frodo werkte erg op de lachspieren.
Ik heb me verwonderd om de rare reacties die een mevrouw kreeg toen ze een contactadvertentie had geplaatst.
Ik heb genoten van de verhalen ( heb ze nog niet allemaal gelezen).
Ik werd zowaar opgewonden van de strips ;)
Ik werd geraakt door de gedichten...
 
Kortom ik heb een mooie, fijne avond gehad dank zij jullie site.
 
En daar wil ik jullie voor bedanken.

En deze ook... :-D


Technical support

Als (beginnend) Dom, vraag ik me af wat de handigste lengte is van stukken touw om bij de hand te hebben. Te lang lijkt me lastig met in de knoop raken, en te kort, dan redt je het net niet.
 
Geef me een tip a.u.b.

Dertig meter en één scherp mes?


Poetry

ogen weten alles
tong opent mij
Naakt door je
geef me over

Eindelijk thuis
Gevonden
ontkleed
Beschermd

Geen lasten meer
Alleen jouw ogen
En gehoorzaamheid

Misschien mooi gedicht voor bij jullie op de site. Hoe dan ook bedankt voor de info echt een heel erg goede site. Ben overal geweest en dit is de beste. Hoop dat Frodo de thee lekker vond bij mij thuis in het introstukje bange dromen! hehe

Juweeltje, niet?


Thee

Heb niet zo veel te melden maar dit wil ik toch even kwijt,

Ben op de wandering spirits site terecht gekomen via een op het viva forum geplaatste link. Bij dit stuk ben ik in tranen uitgebarsten.

Bedankt uit de grond van mijn hart!

Nu eerst een kopje thee idd, maar dan blíjf ik terugkomen.


Die thee... die doet het 'm denk ik... :-)


Raar?

Ga zo door je met je site, het heeft mij, zeker in het begin, enorm geholpen. Ik kon door jullie site vele vragen beantwoord krijgen, en nog belangrijker, ik vond/vind mijn gevoelens niet meer "raar", want ik moest in het begin erg wennen aan het gevoel, zeker omdat het zo goed voelde (en het voelt tot op de dag van vandaag nog steeds goed!)
Maar dank zij jullie Master Class kon ik heel veel dingen op de juiste plek zetten (gevoelsmatig dan)
Bedankt daarvoor!

En we gaan er nog mee door ook!


School

Ik vind vooral Frodo's SM-school heel erg prettig omdat het goede informatie geeft maar wel op een luchtige en humoristische manier. Het wordt niet direct zo imponerend gebracht. Dit geeft me het idee dat ik wellicht binnenkort de moed kan opbrengen om mijn man van mijn gevoelens op de hoogte te brengen. Als hij er ook maar enigzins voor openstaat zal ik hem die cursus dan ook meteen laten lezen.

1-0 voor Frodo dan...


Bevrediging

Ben als onderdanige vrouw aan relatie begonnen waarbij wij beiden voorkeur hebben voor onderdanige rol. Nu wisselen wij dit af. Nu vraag ik mij af hoe de dominant aan zijn of haar bevrediging komt?

Kort gezegd: Door het machtsspel tijdens de SM - en tijdens de uiteindelijke ontlading als 't subje hem eens uitgebreid voor de behandeling mag "bedanken..." (maar dat is wel persoonlijk hoor! F.)


Lot

Lieve Frodo en cassandra,

vandaag las ik de nieuwe aanwinst in de rubriek gedichten: Lot. Ik werd enorm geraakt door dit prachtige gedicht en ik bedacht me dat het tijd is om jullie eens te bedanken. Door jullie schrijfsels, gedichten en de enorme berg informatie heb ik mezelf gevonden en ben ik verder gekomen op mijn reis over de toppen van vreugde, vertrouwen en genot die bdsm voor me is. Ik voel me niet langer vreemd en alleen met mijn gedachten. Jullie zijn een heel belangrijke bron van steun voor me geweest en dat zijn jullie nog. Behalve acceptatie en bewustwording veroorzaakten jullie met je site ook al
roodgeslagen billen, pijnlijke tepels en urenlang speelplezier.. daarom dus uit de grond van mijn hart: Bedankt!

(... stilte...)


Ingewikkeld

Onderwerp: verandering van alternatief technische site van 1 onderwerp

Bij het technische onderwerp 'kooi' kunnen jullie ook de 'hondenbench' voorstellen.
Ervaren als jullie blijkbaar zijn, mis ik dat bij dit onderwerp.
De hondenbench is zeeeer goedkoop.
Laat ik ff jullie wijzen op deze blinde vlek.

Beter kijken dan: De hondenbench wordt twee keer vermeld op de site. In de encyclopedie EN in Shopping...And there is more... where that came from... Wordt vervolgd dus!:-)