Gender en bdsm

Gebruikersavatar
Crownless
Berichten: 164
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31

Re: Gender en bdsm

Bericht door Crownless »

Maar even afgezien van het hele klaarkomgebeuren (wat ik trouwens meer associeer met een beloning/ontlading van het spel, voor zowel mijzelf als voor hem. Ik ben ook een rare vrouw, ik vind een keer wel genoeg en ben dan ook wel echt ehm.. ja, klaar.), heeft het er niet mee te maken dat het mannelijk geslachtsdeel meer geassocieerd wordt met dominantie (penetratie) en het vrouwelijk geslachtsdeel met onderdanigheid (gepenetreerd worden)? En ook met gebrek aan controle. Wat A. Blake Girl al zei, het vrouwelijk orgasme draait toch meer om controle loslaten, overgave, allemaal dat soort dingen, terwijl het -schijnbaar- voor een man makkelijker is.
Komt nog eens bij dat het laten pijpen ook meer als een symbool van dominantie gezien wordt, dat laten dominanten nog wel eens doen. Maar het hele facesitting komt vrijwel alleen maar terug bij pro-dommes (afgezien daarvan is het lekkerder om op je rug te liggen dan onhandig te hurken)

Ik vind het nogal dubbel. Het is alsof een vrouw laten klaarkomen je de macht geeft over de vrouw, terwijl een man laten klaarkomen hem macht geeft. En het ontnemen van het hebben van een orgasme de vrouw macht geeft.

Hoe dan ook, in hoeverre wordt dit allemaal beinvloed met het stereotype beeld van de man/vrouw verhouding, wat zich o zo duidelijk kenmerkt in 'mannen zijn dominant' en 'vrouwen zijn onderdanig' want 'een man neemt' en een vrouw 'wordt genomen'?
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Wever

Re: Gender en bdsm

Bericht door Wever »

Crownless schreef:Ik vind het nogal dubbel. Het is alsof een vrouw laten klaarkomen je de macht geeft over de vrouw, terwijl een man laten klaarkomen hem macht geeft. En het ontnemen van het hebben van een orgasme de vrouw macht geeft.
Perfect verwoord (al is het een beetje een samenvatting van wat ABG eerder schreef). :)


Voor mij werkt het in elk geval wel zo. Na een orgasme lukt het me simpelweg niet meer om onderdanig te zijn. Dat ebt net zo snel weg als mijn geilheid (die zitten ook nogal verweven). Of andere mannen dat ook zo ervaren weet ik niet, maar het lijkt er wel op. Maar bij vrouwen lijkt bijna net het omgekeerde te gebeuren.
AET

Re: Gender en bdsm

Bericht door AET »

Crownless schreef: Maar het hele facesitting komt vrijwel alleen maar terug bij pro-dommes (afgezien daarvan is het lekkerder om op je rug te liggen dan onhandig te hurken)
Hmm er zijn meerder posities om je te laten verwennen zonder op je rug te gaan liggen of te hurken.
Facesitting komt in de damesscene vaker voor, zowel nilla als BDSM. Niet vrijwel in commerciele context.

Vrouwen geven een stukje van zichzelf mentaal weg. Mannen hebben alleen een zaadlozing. Zij staan daarna op en gaan verder met de orde van de dag. Vrouwen zijn nog wee in de benen. leuk om ze dan iets te drinken te laten halen. De hele orientatie is dan foetsie Misschien dat het Domineren na een orgasme van een Domme minder makkelijk afgaat? Omdat ze mentaal en fysiek minder snel hersteld? Ook niet alle vrouwen kunnen staand of gehurkt komen, laat staan tijdens domineren mentale headspace vrijmaken om tot een orgasme te komen. Laat staan dat ze dit willen/kunnen delen in het openbaar (onterechte slet princiepe/ not lady like) Uitzonderingen daar gelaten
Crownless schreef: Hoe dan ook, in hoeverre wordt dit allemaal beinvloed met het stereotype beeld van de man/vrouw verhouding, wat zich o zo duidelijk kenmerkt in 'mannen zijn dominant' en 'vrouwen zijn onderdanig' want 'een man neemt' en een vrouw 'wordt genomen'?
*oehh ik krijg altijd jeuk van dit stereotype
Wever schreef:Voor mij werkt het in elk geval wel zo. Na een orgasme lukt het me simpelweg niet meer om onderdanig te zijn. Dat ebt net zo snel weg als mijn geilheid
Dit kan een questie van doorpakken zijn. De zaadlozing vernederen of een handeling/positie aannemen die bij jou heel sterk je onderdanigheid bevestigd. (trekken aan haren bijvoorbeeld/ een blik) Dit gecombineerd met wat gepast vrouwelijk bloot. Kan leiden tot een 2e spanningsboog. Maar idd na het mannelijk orgasme is het spel vaak afgelopen, omdat door de zaadlozing de spanning uit de spanningsboog/scene is.
Kiyan

Re: Gender en bdsm

Bericht door Kiyan »

Ik ben blij met je reactie Marijke..

Er valt veel meer te zeggen over de mannelijke seksualiteit dan het al dan niet gericht zijn op een orgasme.. en wat er daarna nog gebeurt. Voor een man kan het orgasme heel intens zijn. Niet iets voor ff tussendoor (kan wel grijns) Fysiek even helemaal uitgeput zijn, totaal bevredigd. Vooral als al dat wat er vooraf gebeurt is heel fijn, spannend en intens was. Daar wil ik dan ook van (na)genieten. Het strelen, het koesteren van de nader, dat hele speciale fijne gevoel delen is net zo belangrijk. Het is voor mij zeker niet afgelopen na een orgasme :)

Dat mannen alleen een zaadlozing geven vind ik best denigrerend.

Maar goed orgasme's heb je dan ook in allerlei gradaties...
MrsLolSMurfin

Re: Gender en bdsm

Bericht door MrsLolSMurfin »

ik neem nu spelen / seks op een feest als leidraad want thuis of openbaar is voor mij een vet verschil...
openbaar doe ik amper wat aan sexuele handelingen hooguit wat geplaag.
ik vind het idd niet lady like voor mezelf, wat anderen doen moeten hun weten maar ik vind het gewoon niks.
zo hou ik wel van sexy kleding maar zal niet iets dragen wat ik hoerig vind,misschien dubbel.
maar b.v een sub vrouw kan ik heel leuk vinden in hoerige kleding, maar bij een dom vrouw vind ik het niks en geeft het in mijn ogen ook een goedkope uitstraling.
terwijl ik liever een dom man of vrouw zie die klasse uitstraalt, maar ook dat is een persoonlijke voorkeur en zeg ook niet dat als een dom vrouw zich wel hoerig kleed dat ze dan ook gelijk een hoer is,, nee gewoon mijn eigen voorkeur voor stijl en klasse die ik een ander niet ga opdringen, of op afzeik.

ik gun gewoon niemand anders dan mijn lieffie, het uitzicht op bepaalde lichaamsdelen.
ik deed bij een sub waar ik alleen d/s mee had ook never nooit aan b.v plasseks ook niet geblindoekt, vind het gewoon niet passend
maar zoals ik al in het eerdere draadje zie, ik ben gewoon preuts volgens sommigen ;)
dat zegt niet dat ik een seksloos wezen ben, maar gewoon dat ik het niks vind om openbaar te doen.
niet dat het wat af zou doen aan mijn dominantie als ik wel zou seksen op een feest.
maar moet eerlijk zeggen dat ik een keer op een feest was en een mrs op de grond voor haar slaaf ging zitten om hem te pijpen.
en ik even dacht :"dat zou ik dus never nooit niet doen, het staat wel heel goedkoop"
let wel dat is mijn mening, zeg niet dat het de waarheid is.

je zal mijn slaaf dan ook heel zelden helemaal naakt zien op een feest, dan houd hij 99,99% van de tijd gewoon zijn string aan.
want ik vind een naakte man geen gezicht en vind een beetje aangekleede man veel meer klasse uitstralen dan dat ik tegen zijn slurfie moet aankijken.


Crownless schreef: heeft het er niet mee te maken dat het mannelijk geslachtsdeel meer geassocieerd wordt met dominantie (penetratie) en het vrouwelijk geslachtsdeel met onderdanigheid (gepenetreerd worden)?
grinn vat het niet persoonlijk op, maar wat een onzin ;)
als ik seks heb met john bepaal ik nog steeds wat en wanneer hij iets doet.
ik heb een keer iemand (uiteraard een man) horen zeggen dat als een vrouw onderop ligt tijdens de seks dat ze dan onderdaning is,,, grinn whoehhahahaha
alsof je als dom altijd al het werk moet doen zeg ...en alsof je van op je rug liggend niet meer de controle kan hebben..duhhu
dezelfde man zei ook:"als je een vrouw kan laten klaarkomen dan ben je de baas" ( kan het bijna niet herhalen zonder lachen) ;)
deze man heeft blijkbaar nooit begrepen dat het de vrouw zelf is/kan zijn die een orgasme toestaat.
en zelfs in sommigen gevallen haar zelf laat komen.
Crownless schreef:
En ook met gebrek aan controle. Wat A. Blake Girl al zei, het vrouwelijk orgasme draait toch meer om controle loslaten, overgave, allemaal dat soort dingen, terwijl het -schijnbaar- voor een man makkelijker is.
ook hier ben ik het niet mee eens, ik moet mezelf vaak juist inspannen om klaar te komen, de ontspanning en alles loslaten komt bij mij pas achteraf.
Crownless schreef: Ik vind het nogal dubbel. Het is alsof een vrouw laten klaarkomen je de macht geeft over de vrouw, terwijl een man laten klaarkomen hem macht geeft. En het ontnemen van het hebben van een orgasme de vrouw macht geeft.
sja blijkbaar denken vele zo, maar ik vind het echt onzin.....
het spelen met een orgasme of het uitstellend er van kan wel macht geven, behalve als je als sub de opdracht krijgt het orgasme van je dom uit te stellen omdat deze dat gewoon fijner vind.

Crownless schreef:
Hoe dan ook, in hoeverre wordt dit allemaal beinvloed met het stereotype beeld van de man/vrouw verhouding, wat zich o zo duidelijk kenmerkt in 'mannen zijn dominant' en 'vrouwen zijn onderdanig' want 'een man neemt' en een vrouw 'wordt genomen'?
ik denk heel erg beinvloed...
en heel jammer dat veel mensen zo'n krom beeld hebben.
Wever schreef:Voor mij werkt het in elk geval wel zo. Na een orgasme lukt het me simpelweg niet meer om onderdanig te zijn. Dat ebt net zo snel weg als mijn geilheid


bedoel dit niet zo naar als het misschien overkomt, maar zit je onderdaningheid dan puur in geilheid?
als dat het geval is zou een sub man die dat zo ervaart het bij mij heel zwaar krijgen en dus zelden klaarkomen ;)
maar heb het idd vaker gehoord dat het zo kan werken.
en prijs mezelf dan nog meer gelukkig met john waarin zijn onderdanigheid niets met seks te maken heeft, maar puur voor mijn genot is.
zelfs tijdens de seks is hij niet met zijn orgasme bezig.
nog even een botte vraag, geniet je dan wel of niet van een spel zonder orgasme?
Marijke schreef: In de hetero FemDom scene (de lesbo scene ken ik nauwelijks) worden vrouwen redelijk seksloos neergezet. Ze houden uiteraard hun kleding aan, laten zich niet neuken, komen niet klaar (dat verpest immers de Perfecte Controle die zij behoren te hebben). Mannen mogen natuurlijk niet klaarkomen, worden niet of nauwelijks seksueel bevredigd, en worden omschreven als simpele zielen die na hun orgasme alle subbigheid kwijt zijn. Ik herken het niet. Na een orgasme wil Fade juist in mijn armen kruipen, Sander wil dat ik nog een kwartier tegen hem aan blijf liggen. En als Domme ben ik graag seksueel, ik ben immers de baas, dan laat ik ook lekkere dingen bij me doen :lol:.
openbaar zou ik dat idd nooit doen,maar gewoon thuis met ze 2tjes, geen probleem.
maar vind dat het niets met de controle te maken heeft, zoals eerder gezegd.
en gelukkig herken ik het ook niet dat alle mannen na een orgasme hun subbigheid kwijt zijn.
dat zou voor mij echt heel lullig voelen, in de zin van alsof het hele spel om zijn orgasme zou draaien.........
ipv om het genot van beide ....
AET

Re: Gender en bdsm

Bericht door AET »

Kiyan schreef: Dat mannen alleen een zaadlozing geven vind ik best denigrerend.
Maar goed orgasme's heb je dan ook in allerlei gradaties...
Niet denigrerend bedoeld.
Gebruikersavatar
Crownless
Berichten: 164
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31

Re: Gender en bdsm

Bericht door Crownless »

Heej, laat ik even voorop stellen dat ik het hele 'mannen zijn dominant, vrouwen onderdanig en dat zie je terug in hun geslachtsdelen'-idee ook belachelijk vind. Toch is het wel iets dat je terug ziet in porno, denkbeelden die sommige mensen hebben en dergelijke. Al is het alleen al dat in de hetero femdom porn als er al iets seksueels gebeurt, het gebeurt met een voorbinddildo. Alsof je alleen maar met een plastic neplul een man kunt vernederen op seksueel gebied. Ik werd heel blij van Bitchy Jones toen zij rantte over dat je als domina wel seks kon hebben en dat het hele penetratie-gepenetreerdworden-gedoe bullshit is. Want voorheen wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. En ging ik voor de zekerheid maar bovenop zitten :clown:
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 322
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Gender en bdsm

Bericht door kitten »

Toch (en excuses jongetje als ik nu teveel privé vrijgeef) merk ik aan jongetje dat het wel zo werkt. Voor ons in ieder geval wel. Als ik bovenop zit, kan ik alles maken. Als ik hem mij op z'n hondjes laat neuken... niet. Dan houdt het vrij snel op. En ik vind dat jammer, want ik vind dat fijner en lekkerder dan ikke bovenop. Is óók fijn, maar naja... op z'n hondjes is gewoon het meest :yummie:

Toevallig ontdekten we op vakantie (je ontdekt nog eens wat in beperkte ruimtes) dat een houding die ik tijdens mijn zwangerschap veel gebruikte, voor ons ook werkt. Ik op mijn rug, hij op zijn zij, onder mijn benen door.

Maar ergens speelt dominantie wel in het standje door, dus. Of toch zeker tussen de oren!
Wever

Re: Gender en bdsm

Bericht door Wever »

A. Blake girl schreef:
Wever schreef:Voor mij werkt het in elk geval wel zo. Na een orgasme lukt het me simpelweg niet meer om onderdanig te zijn. Dat ebt net zo snel weg als mijn geilheid
Dit kan een questie van doorpakken zijn. De zaadlozing vernederen of een handeling/positie aannemen die bij jou heel sterk je onderdanigheid bevestigd. (trekken aan haren bijvoorbeeld/ een blik) Dit gecombineerd met wat gepast vrouwelijk bloot. Kan leiden tot een 2e spanningsboog.
Het is geen kwestie van doorpakken. Het. Werkt. Gewoon. Niet. Meer. Punt, andere lijn.

Mooi als andere mannen zo'n tweede spanningsboog kunnen opzetten, maar ik niet. Ik wil gewoon knuffelen en lief doen en in het beste geval nog wat aan de voeten zitten. Maar echte onderdanigheid is het dan niet meer. Hooguit een "ik doe het wel omdat ik er zin in heb". Alle vormen van BDSM schieten me zo'n beetje hetzelfde keelgat in als dat bij willekeurig welke vanille-kerel gebeurt.
MrsLolSMurfin schreef:bedoel dit niet zo naar als het misschien overkomt, maar zit je onderdaningheid dan puur in geilheid?
Nee. Wat ik beschreef is een "als...dan..." relatie (A => B), geen "als en slechts als" (A <=> B). Ik hoef echt niet geil te zijn om te spelen en seksuele dingen hoeven geen onderdeel te zijn van het spel voordat ik me onderdanig ga voelen. Het enige dat ik zeg is dat ALS ik klaarkom, dat ik DAN daarna een tijd niet meer onderdanig ben.
Boefje

Re: Gender en bdsm

Bericht door Boefje »

Klopt. Wat wever hier zegt, ervaar ik ook zo bij hem. Inmiddels weet ik dus dat zijn onderdanigheid verdwijnt zodra hij is klaargekomen. Wat niet wil zeggen dat het einde spel is. Dat is aan mij. :P
Overeenkomstig durf ik ook wel te stellen dat als D-D is klaargekomen, dat zijn wens tot doorspelen zo'n beetje vertrokken is. Wat eveneens niet wil zeggen dat het spel afgelopen is maar veelal is dat wel het geval. Slechts een enkele keer wilde hij doorspelen.
Terwijl ik heel makkelijk door zou kunnen spelen als ik ben klaargekomen. Ik herken me dan ook in de beschrijving die Marijke geeft.

Wat standje en seks betreft, maakt het voor D-D allemaal niet uit. Die is dominant. Punt. Of ie me nu beft, neukt, wat dan ook. En ik? Ik voel me voor geen meter groter als ik bovenop hem zit. Mijn maandelijkse cyclus is van grotere invloed op mijn onderdanigheid.
Voor wever maakt het standje wel wat verschil. Hij voelt zich groter als ik op mijn rug lig. Maar hoe groot hij ook denkt te zijn, ik ben GROTER! :twisted:
Gesloten