Pagina 139 van 221

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 19 mei 2014, 09:40
door leonietje
En als je die zooi (zevenblad) eenmaal in je tuin hebt kom je er nooit meer vanaf... Maar ik begrijp dat als de woningbouw komt klagen dat mn tuin is overwoekerd met dat spul dat ik kan zeggen dat het groente is? Handig! Wel net vorige week de boel met gif bespoten om het uit te roeien (naja poging tot) dus dat is nu niet meer eetbaar.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 19 mei 2014, 10:37
door Ravelijne
Wat een fijne pan dat er meteen 5 kilo tomaten in kan! Zevenblad ben ik nog niet tegengekomen, maar dat klinkt de moeite van het proberen waard.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 19 mei 2014, 11:05
door cinderella
leonietje schreef:En als je die zooi (zevenblad) eenmaal in je tuin hebt kom je er nooit meer vanaf... Maar ik begrijp dat als de woningbouw komt klagen dat mn tuin is overwoekerd met dat spul dat ik kan zeggen dat het groente is? Handig! Wel net vorige week de boel met gif bespoten om het uit te roeien (naja poging tot) dus dat is nu niet meer eetbaar.
Ik heb het uit delen van mijn tuin weggekregen, maar dat is dan ook in zandgrond. In de singel laten we het gewoon staan als onderbegroeiïng. Jij zit waarschijnlijk in zeeklei en daar krijg je het inderdaad niet weg met wieden, is mijn vader ook niet gelukt.
Zevenblad schijn je het beste weg te kunnen krijgen met een gasbrander. Je hoeft het niet kapot te branden, maar lang genoeg dat het de volgende dag helemaal verbleekt is (bladgroen is warmtegevoelig, de kleur verdwijnt daardoor). Het is even uitzoeken hoe lang dat moet, wij zijn er nog niet helemaal achter.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 19 mei 2014, 11:31
door leonietje
Ik zit idd te klooien met kleigrond. Zitten veel voordelen aan klei want alles komt geweldig op (incl zevenblad dus) Ik heb nu spul van ecostyle gekocht speciaal tegen zevenblad. Vorige week de eerste keer gedaan en veel is na 1x spuiten dood ik hoop met een paar keer alles te hebben en het zou ook wortels moeten pakken. Ik ben benieuwd.. (eigenlijk past dit beter in het tuin topic)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 20 mei 2014, 20:30
door Peter^
Hoofdgerecht: Gebakken eendenborst met pompoengratin, gegrilde courgette en portjus
Dessert: Tiramisu met koffie-ijs en espressoschuimpjes

(Uit eten geweest met vriendin en schoonmoeder)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 20 mei 2014, 20:54
door Voleuse
Klinkt lekker! Ik had avocado-pasta

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 20 mei 2014, 22:14
door lotus {P}
Ik had gebakken kabeljauwfilet met risotto van gamba, citroen en venkel, spinazie en bagna gauda en als dessert Semifreddo van rabarber met witte chocolade-limoen mousse en krokante karamel. Was errug lekker. Zeker een restaurantje wat nog eens een bezoek waard is.
En van te voren lekker sangria op een terrasje aan de gracht gedronken, was ook erg smakelijk

Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 21 mei 2014, 23:19
door chell
Baconburger en sweet potato fries met ailoli. Nom!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 mei 2014, 17:14
door Voleuse
Turks brood pizza!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 mei 2014, 18:13
door juffie
Barbecue!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 26 mei 2014, 20:18
door Mack
Vandaag onze eerste oogst van raapsteeltjes en radijsjes. :D

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 27 mei 2014, 16:26
door chats
jammie raapstelen :).

Ik maak vandaag rösti met schnitzel en champignons in een roomsausje

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 27 mei 2014, 16:32
door skaoot
vanavond raapstelenstamppot met raapsteeltjes van mijn ouders (het is weer het goede seizoen om regelmatig daar even langs te gaan :P)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 27 mei 2014, 17:52
door juffie
Aspergesoep

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 28 mei 2014, 11:32
door cinderella
Morgen hebben we grote klusdag, dus weinig tijd om te koken. Gisteravond stooflappen gemaakt, die hebben een nachtje in de oven gestaan (ca. 100 graden). Vanavond hele grote pan aardappelen koken, en daar maak ik dan aardappelpuree van. Flink wat bosuitjes doorheen, en in een ovenschaal, kaas eroverheen en dat hoeft dan ook alleen maar op te warmen. En afhankelijk van tijd en weer warm ik dan wat zure bietjes en worteltjes op, of vervang ik een van de twee door sla.

Vanavond een experiment: gegrilde sucadelap met miso en sesam (dus als soort biefstuk bereid, niet stoven), met aardappeltjes en spitskool.