Pagina 146 van 221
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 10 nov 2014, 22:50
door tessie
Wij hebben ook super lekker gegeten vandaag! We hadden cannelloni maar dan was het eigenlijk een gevulde courgette. Zooo lekker!
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 10 nov 2014, 23:13
door Ravelijne
Klinkt goed, allebei! Hier stamppot andijvie met kerrie-gehaktballetjes.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 11 nov 2014, 06:56
door cinderella
Wij hadden pasta met knolselderijsaus en gebakken knolselderij, kastanjechampignons en spekjes. Was ook erg lekker.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 11 nov 2014, 22:24
door eireann
Pannenkoeken! Gecombineerd met knuffels van welpjes, kitten, Dacrael en Heerscher! Wel leonietje gemist, dus t moet nog een keer

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 12 nov 2014, 19:12
door Mack
Roggenvleugels, risotto-from-scratch, sugarsnaps en broccoli.

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 12 nov 2014, 19:27
door Voleuse
Pad thai (noedels met knapperige groentes en ei)
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 19 nov 2014, 19:05
door pluis
Chili! En ik denk dat ik er maar cornbread bij ga maken.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 19 nov 2014, 20:51
door Ravelijne
Klinkt goed! Ik had pompoen/spinazie gehakt schotel (met prei, ui, bleekselderij en basilicum & peterselie) met bruine rijst. Goed gelukt, en ik heb nog over.

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 19 nov 2014, 23:01
door cinderella
Wij hadden een makkelijke dag thuis. Ik had onder de middag een paar aardappels, wortels, pastinaken, bietjes en een ui in stukken gesneden. Paar lamsworstjes, takjes salie en rozemarijn erbij. Zout, peper en olijfolie erbij en even gehusseld. Hoefde alleen toen ik thuis kwam nog de oven aan te zetten. En morgen nog makkelijker: we warmen de boel lekker op.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 nov 2014, 02:18
door pluis
Wat eten we toch eigelijk goed, als ik dit zo allemaal bij elkaar zie

Of posten we alleen als er ook een beetje spectaculair gekookt word?
@ cinderella Zit er niet veel tijdsverschil tussen wanneer de aardappelen gaar zijn en wanneer de rest? Of snijd je die veel kleiner?
@ Ravelijne Heb je dat dan met laagjes gedaan, of meer gehusseld? Bleekselderij zijn de stengels, toch? Doe je dan één stengeltje?
Hier is het idd chili geworden, met buffelgehakt en vier soorten bonen. Nog een uurtje (denk ik) en dan kan ik proeven.
Voor tussen de middag had ik nog een smoothie gemaakt met cranberries, sinaasappel, appel, amandel, kaneel en een drupje maple syrup (en yoghurt en melk, natuurlijk). Was erg lekker

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 nov 2014, 10:23
door Voleuse
Haha nou ik post hier inderdaad niet als ik diepvriespizza eet :p
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 nov 2014, 14:42
door Oppergodin_Hera
Nadat ik de kinderen van de week al geplaagd heb met boerenkool en stamppot (moet ergens alle wortelen laten die het paard van sinterklaas krijgt) gaan we vandaag hun lievelingseten eten (en mijn duim weer mishandelen)
Spruitjes met gesmolten kaas

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 nov 2014, 14:47
door Dreamer74
Wij eten vandaag griekse kofta !!! *nu al trek heeft*
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 nov 2014, 16:45
door Xay
Oppergodin_Hera schreef:Spruitjes met gesmolten kaas

Klinkt heel erg lekker!
Wij eten diepvriespizza vandaag, want als hij thuiskomt uit kantoor moet ik 15 minuten later weg naar cursus. We eten dus net niet / net wel samen en lekker makkelijk is dan wel zo... makkelijk.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 nov 2014, 20:30
door Ravelijne
@Pluis Dit was voor mij zeg maar 'medium'. Simpel koken is stamppot van diepvries-aardappelpuree met worst (kant en klaar) of gehaktballetjes (zelfgemaakt). Fail is afhalen (meestal Thais of Indonesisch, anders shoarma, kapsalon of gewoon friet). Spectaculair is special occasion, kerst of gewoon zin om iets bijzonders te doen of vrienden te eten als ik tijd genoeg heb om er wat van te maken.
Dit waren ongeveer drie stengels bleekselderij met een ui en een prei (in de koekepan glazig gebakken), rulgebakken gehakt en dan alles gehusseld met een half (klein) pompoentje (gaar in dobbelsteentjes) en één of twee handjes spinazie-deelblokjes uit de vriezer (gaar en warm). Dan op het bord nog peterselie en basilicum erover. Heb ook wel eens zoiets gemaakt met feta en kerstomaatje er door, is ook scrumptious.
