Pagina 159 van 221

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 21 nov 2015, 14:56
door isara
Ik mag vanavond koken voor vrienden.

Vooraf champignonspiesjes, daarna beenham uit de oven met gemengde bonen en aardappeltjes, en chocoladecake toe. :yummie:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 21 nov 2015, 19:33
door Mack
Niet zozeer voor vanavond maar we hebben zonet een heel lam opgehaald, op de kop en ingewanden helemaal, in onderdelen. 20kg! We kunnen even voort. :food:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 22 nov 2015, 10:42
door chats
hier staat vanavond hachee op het menu.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 23 nov 2015, 17:31
door Ravelijne
Voor zometeen ga ik nog iets uit de vriezer halen, maar gisteren had ikgevuld runderhart met een vulling an champignons, spinazie en pancetta gemaakt. Volgens mij hebben Mack & Beestje dat ook al eens gemaakt. Het stuk vlees was een ongelukkige vorm en ik had geen touw om het mee vast te binden dus vullen ging 'm niet worden. Maar ook los was het errrug lekker. Het hart was (compleet per ongeluk) helemaal perfect gelukt net als goeie rosbief: helemaal roze van binnen, maar niet meer rauw. Per ongeluk, omdat ik helemaal niet zo goed ben in vlees zo braden en zeker als je dan ook nog van het recept moet afwijken is het nog maar afwachten. Maar het was goed uitgevallen, dus. :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 07:13
door Oppergodin_Hera
euuhh ik geloof niet dat ik ooit bij je kom eten ravelijne, maar fijn voor jou dat het zo lekker was

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 07:53
door Mack
Geeft niks hoor Hera, daarom blijft hart voor ons zo goedkoop. ;) :food:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 07:58
door Daantje
Oppergodin_Hera schreef:euuhh ik geloof niet dat ik ooit bij je kom eten ravelijne, maar fijn voor jou dat het zo lekker was
"DALUSSIKNIE!!!!!!"
"Heb je het al eens geproefd dan?"
"Nee!"

:nosmile:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 09:03
door Mack
Wat de boer niet kent moet 'ie minstens een keer uitproberen. (nieuw Nederlands spreekwoord) ;)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 09:08
door cinderella
Maar dan wordt je hart weer zo duur.
Is het lam inmiddels in stukken, en heb je nog een gehaktmolen nodig?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 11:47
door Ravelijne
Hou je niet van spinazie of champignons, Hera? ;) Als je hart goed klaarmaakt, komt het dicht in de buurt van biefstuk of rosbief, qua smaak. Wel een beetje anders, maar niet echt heel raar, of zo. Het is trouwens naast goedkoop ook mega-voedzaam, dus dubbel de moeite. :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 15:05
door Mack
Het lammetje werd in (min-of-meer) hapklare 2-persoons-brokken afgeleverd. Inclusief gehakt en "shoarma" pakketjes. Maar in de toekomst zelf eens gehakt/tartaar maken ... hmmmmm ...

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 15:20
door JerryM
Hoe is hart qua structuur?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 17:58
door Oppergodin_Hera
Ravelijne schreef:Hou je niet van spinazie of champignons, Hera? ;)
Die spinazie niet :clown: en ja ik heb het al meerdere keren gegeten ;) verse, potje en diepvries
Sorry ik eet maar heel beperkt vlees en zo min mogelijk ingewanden (en ja ik ken leverworst, gemaakt van echte lever). Maar ook geen kip aan bot (en ja heeeeel vaak moeten eten thuis) Fijn toch die vrijheid in smaken. Ik weet ook heel zeker dat ik geen haken door mijn lichaam hoef of naalden zonder het uit te proberen. Nou net zo goed weet ik dat ik geen vis wil ontleden om te eten. En een hart (dat nog bewoog, zo vers was het) en longen (die opgepompt werd met een fietspomp) bij biologie was genoeg om de rest van mijn leven dat niet te willen eten

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 18:48
door Jezebel
Ik word nu wel heel nieuwsgierig naar hart, en zou het eigenlijk wel eens willen proberen, maar.... waar haal je dat in vredesnaam?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 19:09
door Daantje
Goede slager heeft het meestal wel, supermarkten soms in de diepvries. Al wordt het vaak verkocht als hondenvoer.

Het valt me trouwens mee hoe lang dat hart maar gegaard hoeft te worden. Ik zou verwachten dat het een stuk vlees is dat veel tijd nodig heeft omdat het een spier is die veel gewerkt heeft (en taai kan zijn).