Pagina 32 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 30 jul 2014, 18:56
door chell
Ooooooooh Eton Mess :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv: :inluv:
Ik hou de rest van mijn leven van Ravelijne omdat ik dat door haar heb leren kennen. Hemels.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 30 jul 2014, 20:46
door juffie
Datte!!!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 30 jul 2014, 21:24
door Ravelijne
Uhm, wow. Succesrecept is niet overdreven. Jullie doen me blozen, dames! :biggrin:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 30 jul 2014, 22:40
door Mack
Ravelijne schreef:Uhm, wow. Succesrecept is niet overdreven. Jullie doen me blozen, dames! :biggrin:
Ga jij even met recht blozen, want het is een heerlijk toetje. (zegt het toetjes-monster)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 30 jul 2014, 23:45
door Ravelijne
:oops: :bloos: :biggrin: :D

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 17 aug 2014, 21:03
door Ravelijne
Ik was blij verrast vanavond, want ik gooide maar wat bij elkaar en had er eigenlijk een hard hoofd in. Maar het was hartstikke lekker. Het is nog low-carb en met veel verse groente ook. :)

Bloemkool-rijst met kip en champignons

kipfilet (1 grote of 2 kleine)
half bakje champignons
half bakje oesterzwammen
1 dunne prei
bleekselderij (1 dikke of 2 dunne stengels)
1 ui
geitenkaas (ik had 'petit chèvre doux' van President, ongeveer 100 gram)
verse peterselie
verse dille
iets meer dan een halve bloemkool

Fruit de fijngesneden ui in wat boter tot hij wat glazig word, voeg de prei in ringetjes en de bleekselderij in dunne schijfjes toe. Zet opzij en bak in wat nieuwe boter de champignons. Mijn kipfilet was al gaar (want bouillon aan het trekken), maar die zou je ook eerst kunnen bakken en dan de champignons er later bij doen.

Maak de bloemkool korrelig in een keukenmachine tot het ongeveer de consistentie van rijst heeft. Bak de bloemkool kort in een pan met wat boter, tot het net gaar is. Beter iets te kort en nog een beetje knapperig, dan te lang en zompig!

Doe de groente bij het kip-champignonmengsel en laat de geitenkaas er een beetje over smelten, maar niet helemaal. Roer er als laatste een paar eetlepels gehakte dille en peterselie door. Serveer over de bloemkool-'rijst'.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 18 aug 2014, 20:31
door chell
chell schreef:Goeie vraag. En natuurlijk kan ik nu het recept niet vinden van de citroenvariant.
Gevonden :)

http://www.bakeholics.nl/2013/10/hele-c ... lutenvrij/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 18 aug 2014, 20:49
door skaoot
Die ga ik ook eens proberen!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 18 aug 2014, 21:16
door Ravelijne
Thanks! Ziet er erg lekker uit.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 08 sep 2014, 22:56
door kitten
Nodig per portie:
- een tortilla
- 2-3 champignons
- een kwart rode paprika
- kruidenroomkaas
- een halve, rijpe avocado
- wat plakjes gerookte zalm
- een beetje boter of olie
- een handje rucola

Snij champignons en een kwart rode paprika in kleine blokjes en bak deze in een klein beetje boter of olie aan.
Neem een tortilla en smeer daarop een brede strook met kruidenroomkaas en een brede strook met rijpe avocado
Strooi hierover de champignon/paprika.
Leg er wat plakjes zalm over en doe wat rucola erop.
Oprollen en in het midden schuin doorsnijden.

Heerlijk gegeten vanavond, maar als avondmaaltijd was het wel wat weinig. Misschien als lunch of twee per persoon maken. :)
IMAG0339_1.jpg

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 sep 2014, 16:23
door chell
Ik heb mijn troef uit handen gegeven: het recept van mijn brownies staat online

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 sep 2014, 16:45
door Ravelijne
Oeh, wat een geschenk! :) Moet ik gauw eens proberen. Die au bain marie inzet van de Ikea heb ik ook. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 sep 2014, 16:47
door chell
Geweldige uitvinding! Ik vind het zoveel handiger dan kloten met een kom ofzo, ik heb nooit iets wat past.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 sep 2014, 18:01
door Ravelijne
Eens! Ideaal ding. :) Ik maak tegenwoordig vaak 'effe' chocolademousse als toetje, en met dat ding is het ook inderdaad effe.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 sep 2014, 18:03
door eireann
Heb je ook een foto van de hele tekst van het servetje? #nieuwsgierig