Wat eten we vandaag?
- Daantje
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Vers geschilde en geschrapte aardappelen en wortelen van lokale boeren. Met verse huisgemaakte appelmoes. En een varkensfiletje.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
Sjonge fixertje, bij jou wil ik ook wel eens aanschuiven!
- Daantje
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Hehehe.... We verkopen bij ons tegenwoordig groente en fruit van Willem en Drees. Dat is spul van boeren uit de regio en volgens mijn alles nog biologisch ook. Wat er dan na een week overblijft mogen we zelf meenemen. Zodoende had ik heerlijke worteltjes (terwijl dat voor mij normaal ultiem kokhalsvoedsel is) lekkere aardappels en nog flink wat appeltjes allemaal voor nop.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- Crownless
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag eten we weer chili!!!
Lekker in zo'n groot 'wit bolletje' van de turkse bakker, daar een kuil in snijden, en dan volscheppen met chili en opeten. Yay! Gisteren was de paprika precies zacht genoeg, en ondanks dat het meer een 'zoek de bonen want de boon-paprika is uit verhouding'-chili was, waren de bonen qua smaak wel aanwezig en gewoon heel erg yay!
Ik weet alleen niet of het nou de kruidenmix was, of de 'chilibonen' van het AH eigen merk die blijkbaar al in een kant en klare saus zaten (wist ik veel, ik dacht er gisteren niet zo bij na. Het leek me heel logisch om 'chilibonen' uit een blik te pakken als je chili wilt maken. Als ik had geweten dat het zeg maar de pittige variant van witte bonen in tomatensaus was, had ik denk ik nog wel een blik kidneybonen gepakt). Dus dat wordt nog meer experimenteren.
Maar niet nu, want ik heb genoeg voor een weeshuis
Een deel gaat de diepvries in, maar damn, dat was gisteren echt ontzettend divine! Oh, en knoflook persen terwijl ze nog in de schil zitten werkt. Echt handig.
Lekker in zo'n groot 'wit bolletje' van de turkse bakker, daar een kuil in snijden, en dan volscheppen met chili en opeten. Yay! Gisteren was de paprika precies zacht genoeg, en ondanks dat het meer een 'zoek de bonen want de boon-paprika is uit verhouding'-chili was, waren de bonen qua smaak wel aanwezig en gewoon heel erg yay!
Ik weet alleen niet of het nou de kruidenmix was, of de 'chilibonen' van het AH eigen merk die blijkbaar al in een kant en klare saus zaten (wist ik veel, ik dacht er gisteren niet zo bij na. Het leek me heel logisch om 'chilibonen' uit een blik te pakken als je chili wilt maken. Als ik had geweten dat het zeg maar de pittige variant van witte bonen in tomatensaus was, had ik denk ik nog wel een blik kidneybonen gepakt). Dus dat wordt nog meer experimenteren.
Maar niet nu, want ik heb genoeg voor een weeshuis

If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
maar dan heb je zo'n pers nodig, zeker?
- Crownless
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31
Re: Wat eten we vandaag?
Je hebt idd een (standaard) knoflookpers nodig dan. Die van mij komt van de ikea.
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Re: Wat eten we vandaag?
tis stamppot weer !!
geen idee of t hutspot raapstelen of andijvie wordt
maar stampen ga ik het
geen idee of t hutspot raapstelen of andijvie wordt
maar stampen ga ik het

- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
hutspot met klapstuk hier.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Stoofvlees. Zo even opzetten. 

- Crownless
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31
Re: Wat eten we vandaag?
Wat is klapstuk eigenlijk?
Laatst broccoli stampot gegeten. Ook erg lekker. En een mooie kleur groen, echt, verrassend!
Laatst broccoli stampot gegeten. Ook erg lekker. En een mooie kleur groen, echt, verrassend!
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Re: Wat eten we vandaag?
Klapstuk is rundvlees wat gesneden wordt van de borst. Het vlees krijgt zijn specifieke smaak doordat het met kleine vetrandjes is doorregen
En broccoli stampot lijkt me lekker.
Hier vandaag stampot rauwe andijvie met een tartaartje, morgen hutspot (valt het op dat ik van stampot houd) en overmorgen lotusmama's hachee.
En broccoli stampot lijkt me lekker.
Hier vandaag stampot rauwe andijvie met een tartaartje, morgen hutspot (valt het op dat ik van stampot houd) en overmorgen lotusmama's hachee.
- Voleuse
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Wat eten we vandaag?
Ik eet spaghetti met garnalen. Voel me heel exotisch nu 

I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Re: Wat eten we vandaag?
Zet ik daar wat puur Holland tegenover Voleuse, Aardappels, bloemkool en gehaktballen 
Spaghetti met garnalen klinkt trouwens heerlijk, alleen krijg ik shareen, met geen mogelijkheid aan die kleine kruipertjes.
Al gooi ik al mijn overwicht en overgewicht, (nee, dat is niet het zelfde)
in de strijd en/of sla ik een cane op haar billen doormidden, garnalen gaat ze niet eten 

Spaghetti met garnalen klinkt trouwens heerlijk, alleen krijg ik shareen, met geen mogelijkheid aan die kleine kruipertjes.
Al gooi ik al mijn overwicht en overgewicht, (nee, dat is niet het zelfde)


- Voleuse
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Wat eten we vandaag?
En tis nog wel zo lekker! En makkelijk want garnalen hoef je niet in stukjes te snijden 

I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa