parenclub etiquette: de single man?

Gesloten
Gebruikersavatar
Crownless
Berichten: 164
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31

parenclub etiquette: de single man?

Bericht door Crownless »

Gisteren waren Bryan en ik in een parenclub Waar bdsm-ers waren neergestreken. Denk showboat, maar dan in België en niet in een boot, obviously.

Het was een feest waar heren 80 euro moesten betalen. Stellen 50 en vrouw alleen 20. En waar dus, ondanks de dresscode, mannen in boxer en slippers rond liepen te wandelen.

Kijk, ik vind het lichtelijk bizar dat wanneer ik Bryan in een sling vast leg en ik me even omdraai om iets te pakken, er een man gehurkt tussen Bryans benen zit om de net ingebrachte buttplug eens goed te bekijken. De man raakte Bryan niet aan, dus dat sprak voor hem. En hij stond met zijn handen op zijn rug, dus ik vertrouwde hem wel dat hij ook zou kijken met de oogjes. En later vroeg hij beleefd of hij Bryan mocht pijpen. En zei ik beleefd nee dank je. En ik hoop dat ik niet te bitchy over kwam in mijn overvallenheid. Want ik zag het niet aankomen.

Maar, is dat iets wat bij een parenclub hoort en wat een single man dus gewoon mag doen? Niet zozeer dat vragen, dat vond ik ok en snap ik, maar dat bijxonde dichtbij gaan zitten kijken? Is dat een soort van etiquette regel, waar je als single man ook gewoon recht op hebt, want je betaalt meer?

Laatst sprak ik met Heerscher van de Nacht, en ik hoop dat hij het niet erg vindt dat ik hem citeer. Maar hij zei: "voor de heerschappij kozen we ervoor om single mannen niet meer te laten betalen. Omdat je dan als man toch, al is het onbewust, meer verwacht op gebied van seks zien of seks krijgen. Je hebt er tenslotte meer voor betaald, dus dan moet het wel de moeite van extra investering waard zijn."

En ik weet, het is ontmoedigingsbeleid. Maar het ontmoedigd blijkbaar niet.

Later die avond zaten Bryan en ik op een bank bij een tv met nep-lesbo-porno een beetje te knuffelen en te vozen. Komt er een boxershort man met raspende adem wijdbeens bij ons zitten. Mij aankijkend. Ik vond het vies. Terwijl de man niet echt iets aanwijsbaar verkeerd deed. Hij raakte niet aan, vroeg niks, zat niet te masturberen, hij hijgde en keek alleen maar. En na 5 minuten ging hij weg. Heb ik een sociaal signaal gemist? Is dit single-man-parenclub-speech voor "ik wacht op een reactie of ik welkom ben?" had ik gewoon mijn hoofd moeten schudden toen ik oogcontact had? Ik snap er niks van. Het liefst had ik gezegd "heej, ga ergens anders hijgen, mafkees." Maar ik had niet het idee dat hij iets deed wat verkeerd was. Behalve dat het wat vies voelde. Ben ik dan gewoon preuts?

Ik vind het lastig. Bryan wil niet meer terug. En ik voelde me op een of andere reden ook niet altijd even veilig. Al deden die mannen niks. Behalve haastig rondlopen, kijken, loeren naar actie (en dat Bryan me befte blijkbaar niet spannend genoeg vonden om een of andere reden. Gelukkig).

Wie kan er meer vertellen over de single man in een parenclub en hoe je daar mee omgaat? Want ik vind mannen die erg veel seksuele energie dragen (lees, zichtbaar geil) een beetje eng. Zoals de hijgerd. Stel ik me nu aan?
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Oppergodin_Hera

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door Oppergodin_Hera »

wij (exman en ik) zijn ooit naar een parenclub geweest in Amsterdam (1 met een zwembad). Er waren maar 3 stellen oid en 15 (turkse.marokaanse) single mannen. TOen we eindelijk seks hadden kwamen ze in een rondje om ons heen staan en zich af trekken. We zijn weg gegaan. Ik voelde mij daar niet fijn. 1 kwam nog gezellig bij ons op het bed zitten :s
In limburg ergens ging een man opeens tongen terwijl ik vast lag in een sling. Ook niet geheel mijn type :s

Dus tja overal heb je rare gasten die van mening zijn dat ze er voor betaald hebben (en ik krijg er niet voor betaald, dus aan mijn lijf geen polonaise)
Gebruikersavatar
isara
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 mar 2014, 12:53

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door isara »

Nee, ik vind niet dat je je aanstelt. Maar hoe je er mee om moet gaan, weet ik ook niet zo goed. Houdt andermans vrijheid op waar jouw ongemakkelijkheid begint? Normaal zou ik zeggen van wel. Maar in een parenclub hoort het er natuurlijk ook bij om bekeken te worden. Die man die tussen Bryan's benen ging zitten, daar had ik wat van gezegd. Kijken mag, kijken doe je niet alleen met je oogjes, maar ook op afstand. Door er zo dicht bij te gaan zitten maakt hij zichzelf in mijn ogen wel degelijk onderdeel van het spel. Die man op de bank, dat had ik ook heel lastig gevonden.

De reden die Heerscher aangaf is trouwens ook een van de redenen dat Guilty en ik een tijdje geleden die petitie tegen discriminerend prijsbeleid op sm-feestjes en in parenclubs hebben opgezet. Je hoort steeds weer dat het toch niet werkt, hoge prijzen bij wijze van ontmoediging. Wat parenclubs dan wel moeten doen? Ik weet het ook niet. Beter toezicht en herkenbaarheid van personeel zodat je hen kan aanspreken werkt ook niet goed omdat een situatie zo ineens gebeurt. Duidelijkere regelgeving, een beter waarschuwingsbeleid misschien wel.

Ik kom regelmatig op feestjes die worden gehouden in een gaysauna. Op die avond is het bi-avond, dus ik mag er van uitgaan dat de meeste mannen daar ook op vrouwen vallen. Er lopen dus zowel sm'ers als normale clientèle door elkaar, en dat gaat eigenlijk altijd wel prima. Ze staan regelmatig geïnteresseerd te kijken bij spel, maar blijven op afstand.
Op de bovenste verdieping is een darkroom waar ik wel eens kom en waar veel mensen (mannen) seks hebben. Geil om te zien, en ik heb zelf ook wel eens wat gevoosd terwijl er vier mannen met hun hand in hun handdoek om ons heen stonden. Vond ik juist opwindend, en mijn partner ook.
De laatste keer was er een goede kennis van de munch die bij de rondleiding de darkroom nog niet in was geweest, dus ik liet het haar even zien. In een hoek hangt een sling, en ik zei giechelend dat ik daar nu eindelijk wel eens in wilde liggen. Dus ik wurm mezelf er in, N komt er achter dat mijn voeten ook in een soort enkelstrap kunnen en wurmt ze er in. Ze schommelt me een beetje heen en weer, ik moet lachen, we hebben gewoon lol. En onze kleren aan trouwens. Binnen 5 seconden staat er een man naast, eerst schuin achter N te kijken, even later gaat hij naast de sling staan. Ik zet mijn hersens op standje ignore en lach lekker verder. De man staat inmiddels te rukken. Even later staan er nog twee mannen bij, als ik zo elegant mogelijk uit de sling klim en tegen N zeg dat zij er ook in moet. N er in, ik wurm haar voeten in de straps zodat ook zij wijdbeens ligt en ik schommel haar heen en weer. Inmiddels staan er vier of vijf mannen om ons heen te kijken en te wachten. Uiteindelijk zeg ik maar enigszins sarcastisch dat de show waar ze op hopen echt niet gaat plaatsvinden. Uiteindelijk lopen we weg, een handjevol beetje zielig kijkende mannen achterlatend.

Vond ik het heel vervelend? Nee. Maar wel ongemakkelijk. Het plezier wat ik had werd er ook wel minder door. N vond het ook heel vreemd, en nog minder leuk dan ik. Die gaat daar niet meer komen.
Aan de andere kant, het is wel de darkroom. Kijken mag. Als ik dat niet wil moet ik er niet komen. Toch? Ik vind het alleen jammer dat die mannen niet wat sneller oppikken dat we alleen maar een beetje lopen te geinen en na een paar minuten niet gewoon verder lopen, omdat het best wel duidelijk is dat ik echt niet zomaar een voorbinder tevoorschijn haal en N ga nemen, ofzo.

Je vraag is heel terecht, en ik vind ook dat je, ook in een parenclub, je grenzen mag aangeven. Ook al is het en parenclub en mogen mensen er kijken. Als je het niet meer leuk vindt kan je ook vragen of hij weg wil gaan, en dat anders jullie weg gaan. Maar ik snap wel dat dat je uit je vibe haalt. Misschien is dat ook gewoon de vloek van de parenclub, de kans op irritante mensen in je buurt.
Bregje}t{

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door Bregje}t{ »

ik vind het wisselend heel storend of juist geil en waar het verschil precies inzit weet ik ook niet.

Die man die ineens zo dicht bij Bryan kwam, die kan je dus gewoon (on)beleefd wegsturen, dat kan gewoon niet zomaar, dus als jij je daar niet prettig bij voelt kan je dat gewoon aangeven. Zou het dan gebeuren dat hij niet weggaat of blijft rondhangen kan je zeker altijd iemand van de club aanspreken, over het algemeen wordt hij dan de deur uit gezet en komt hij er ook niet meer in (heb ik bij de showboat weleens gedaan).

De man op het bankje, ik snap je nare gevoel, maar denk dat je daar weinig aan kan doen in een parenclub, is wel mijn ervaring trouwens. Heb ik daar echt geen zin in zoek ik een hokje op waarvan de deur dicht kan (wat trouwens niet eens altijd kan in een parenclub), dan weet je zeker dat je je privacy hebt.
Als ik dus een plekje openbaar opzoek om seks te hebben dan weet ik dat ik kijkers krijg. Juist omdat er single mannen rondlopen zijn de vrouwen vaak in de minderheid en trek je veel bekijks.

Laatste tijd vaker met een date naar parenclub geweest en hij is heel assertief in de mannen wegsturen, wat echt heel fijn is want dan hoef ik mij er niet druk om te maken, ik weet dat hij er voor zorgt dat er niet zomaar iemand aan me ziet wat ik niet wil.
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 321
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door kitten »

Ik denk heel eerlijk dat je je niet aanstelt, maar dat een parenclub gewoon niks voor jou is. En misschien is preuts dan het juiste woord, al is het dan wel een preutsheid die 95% van de maatschappij met je deelt volgens mij.

Ik lag op een bed Dacrael te pijpen terwijl iemand mijn been aaide. Dat aaien is een soort toenadering zoeken. Ik was aan het pijpen, dus ik kon geen oogcontact maken. Maar ik kon wel mijn kont naar hem toe draaien, waarna hij me ging vingeren. En toen hij van Dacrael een condoom toegestopt kreeg, ging hij me ook neuken. Daarvoor ga ik ook naar een parenclub en laat die mannen alsjeblieft niet beleefder worden, want ik vind dit juist geil. Dit is de enige plek waar zij ongestraft zo hun wensen kenbaar kunnen maken, op een manier die mij geweldig triggert en opwindt.

Ik kan me goed voorstellen dat je dat niks vindt, maar dan is weblijven uit een parenclub (iig op avonden waar single mannen welkom zijn) toch wel de beste optie, want jouw ervaring is volgens mij inderdaad hoe het in een parenclub gaat. Op zich heel respectvol, nee is nee, maar de mannen zijn wel geil, ja. Zichtbaar. En ze zoeken directer een fysieker toenadering. Maar ik hou daarvan. :)
dbj

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door dbj »

Ik, single man zijnde, zal nooit naar een parenclub gaan. Precies om die reden die Crownless opnoemt.
Alleengaande mannen hebben nu eenmaal die naam (of eigenschap zo je wilt) en zelden wordt zulks gewaardeerd.
Daarnaast ben ik van mening dat een parenclub z'n naam hoog dient te houden en "dus" geen singles moet binnenlaten...
Het is immers een parenclub.

En het prijsbeleid werkt juist averechts: de single mannen verwachten waar voor hun hoge entreeprijs, wat te begrijpen valt.
In mijn visie zouden parenclubs strenger moeten zijn in hun deurbeleid, geen singles toelaten en dresscode is ook echt dresscode waar men aan dient te voldoen.
Gebruikersavatar
juffie
Site Admin
Berichten: 317
Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
Locatie: Omgeving Tiel

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door juffie »

Ik sluit me helemaal bij kitten aan.
Een dresscode instellen en die niet naleven is wel slecht, want ik vind een goed nageleefde dresscode iets toevoegen aan de sfeer en beleving. En als je er een instelt, hou dan je bezoek eraan.
MILF :grin_ani:
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door Ravelijne »

Ik ben maar één keer naar een parenclub geweest, dus bepaald geen expert. Maar volgens mij is het ding van een parenclub aan de ene kant dat er heel direct gevraagd/gehint kan worden, maar aan de andere kant ook met het enorme voordeel dat je ook heel makkelijk en ongecompliceerd nee kunt zeggen. Als ik in het normale verkeer nee zeg weet ik niet of dat gerespecteerd gaat worden, of dat iemand er moeilijk over gaat doen of beledigd is. In een parenclub is het normaal en geaccepteerd om nee te zeggen en wordt het ook compleet probleemloos geaccepteerd. Meer dan vriendelijk nee schudden is normaliter niet nodig (in tegenstelling tot het normale uitgaansleven, last time I was there). Als iemand bij uitzondering wel moeilijk zou doen, dan worden ze er uitgezet door de organisatie.

Ik vind dat ook fijn: wel vrij vragen, maar nee zonder meer accepteren geeft mij een veilig gevoel (ook op kinkfeestjes). Als ik me vrij voel om nee te zeggen zonder repercussies, kan het me ook meestal weinig schelen als mensen kijken. Mocht ik me bij iemands individuele vibe echt niet prettig vinden, dan schuif ik wel op. Maar als ik om de een of andere reden het gevoel heb dat ik die grens minder makkelijk kan aangeven, dan voelen kijkers en toenaderingen voor mij veel dichter op de huid. Dat is voor mij de belangrijkste variabele, denk ik.
Oppergodin_Hera

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door Oppergodin_Hera »

Toch vind ik aaien wel een subtieler begin dat gelijk een tong in iemands mond steken kitten. :)

Ik zou gewoon nog een keertje gaan. Dan zijn er weer andere mensen, andere sfeer enz. Je weet nu wT je kan verwachten en parenclub is echt wel iets anders dan een bdsmpartij
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 321
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door kitten »

Dat heb ik dan ook nog nooit meegemaakt en zou zeker een reden zijn om te klagen bij de mensen van de club. Dat is geen normaal gedrag in zo'n club. Het spijt me dat je zo'n nare (en rare) ervaring hebt gehad!
Gebruikersavatar
tessie
Berichten: 42
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:01
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: parenclub etiquette: de single man?

Bericht door tessie »

Ook in parenclubs heb je er echt van die horken tussen zitten. Helaas. Maar in een parenclub is het wel een stuk makkelijker om zo iemand eruit gegooid te krijgen gelukkig.
Gesloten