chell schreef:Recept linzenschotel "Shepherd's pie"
Ja! Vandaag eindelijk gemaakt! Ik probeerde eerst Bryan te charteren om het te maken eerder deze week, maar zijn reactie was: "wow, wat een lap tekst, no way!"
Ik probeerde hem nog over te halen met: "welnee, het is maak een puree, maak vlees saus prut, in ovenschotel, klaar."
Maar dat mocht niet baten.
Enkele gedachten tijdens het koken:
- gewone aardappel is een stuk makkelijker te schillen.
- hmm, de bleekselderij ziet er niet meer goed uit. Gaat naar de cavia's... oh, dan gaan een paar van de wortels van de cavia's naar ons.
- het wordt wel heel oranje met wortel en zoete aardappel, misschien een paprika van de cavia's nemen voor de kleur?
- waarom snij ik de ui in halve ringen? Dat doe ik nooit. Zou het wat uitmaken?
- knoflook erbij, want knoflook maakt alles beter
- shit, hoe lang koken die aardappelen nu al?
- tijm, tijm... waar is... oh, verrek, drie potjes. Hoeveel zou erin moeten? Ik doe wel een theelepel (van mijn engels/amerikaanse maatschepjes)
- 30 seconden de tijm... want daarna brandt het aan?
- een theelepel suiker? Wtf? Ehm, nou ja, laten we dat maar doen.
- oh, heej, de bouillon blokjes zijn een keer niet over datum. WIN!
- In laten koken... dit gaat toch nooit binden?
- Shit, de paprika vergeten. Dan niet.
- ik weet zeker dat we worchester saus hebben
- oh fuck, spinazie zit nog in de diepvries. Wat een schattig klein pakje heeft Bryan gekocht zeg. D'awww
- oh ja, linzen zijn die dingen die eruit zien als bedorven erwten
- dit zijn natuurlijk geen groene linzen, want die had de AH niet in blik. En wellen zou hem toch niet worden. Hopelijk zijn deze linzen ook goed. Ben blij dat ik Bryan nog een plaatje appte toen hij in de winkel was
- afspoelen? Die meuk eromheen is volgens mij wel wat die saus gaat binden. Nou, vooruit. Ieuw, het schuimt!
- laat ik die spinazie er maar vast ingooien, duurt vast een eeuwigheid.
- wáár is nou die worchester saus?
- wáár is de aardappel stamper?
- wie heeft nou de worchestersaus helemaal daarachter gezet?
- even proeven... hmm... dit is.. woah. Zoet, zuur... raar... dit mist iets. Peper? Nee, ook niet. Ik mis... vlees. Ja, spekjes zou dit echt beter maken.
- ik ben echt geen vegetariër materiaal.
- hoppa, ovenschotel... oh, ik snap wat Chell bedoelt met weinig puree.
- wáár is de kaas!
- Bryan, wáár is de kaas!
- yay, eten!
Maar, wat vonden we ervan? De volgende keer gaan er spekjes bij, en puree van gewone aardappel, want ik vond het wel best zoet. Het miste voor mij de hartigheid. Nu maakte de wortel ipv de selderij het ook wel zoeter. De saus was wel best nog stevig geworden, dus dat kwam goed. En na een paar happen was ik ook gewend aan de combi en vond ik het echt verrassend lekker.
Knul vond vooral de wortel erin lekker, en toen ik zei dat de linzen boontjes waren, de rest ook. En het kaaskorstje natuurlijk.
Maar het is een makkelijk recept, en inderdaad, puree, sausprut, ovenschaal, klaar! Ik ga het nog een keer maken, met wat tweaks.