Ben ik Dominant?


Iedereen wil - op de keper beschouwd - wel eens de baas spelen over een ander. Het is best wel een kick als een ander doet wat jij zegt. Maar maakt dat van jou ook meteen een goeie Meester (-es)?

Nee dus.

Een echte Dominant wil wel de leiding hebben in het spel maar weet tegelijkertijd dat dat in de realiteit absoluut niet het geval is. Hij moet zich aanpassen aan de wensen van zijn slaaf/slavin - doet ie dat niet en gaat hij toch zijn eigen gang, dan is de BDSM-relatie van heel korte duur.

BDSM-Dominanten/s zijn mensen met veel geduld en evenveel gespeeld ongeduld. Ze hebben zichzelf getraind om hun slaafjes door het slijk te halen en tegelijkertijd op handen te dragen (en dat te laten merken ook). Dominant zijn betekent de wil om uren naar een ander te luisteren - niet aanhoren, maar luisteren, da's wat anders - en de overgebrachte gegevens voor later gebruik op te slaan zodat je ze ook weer toe kan passen.

Kick je er op om iemand te vernederen, omlaag te halen, in een hoek te trappen en te vernielen, dan ben je geen Dominant, dan hoor je achter de tralies.

Maar vind je het leuk om een maso naar ultieme hoogtes te brengen, er uren aan te besteden om hem/haar naar nieuwe diepte- of hoogtepunten te brengen, en ben je bereid om te accepteren dat zij nou net niet wil wat jij wilt...

Ja, dan ben je Dominant.Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag