6 - Joline


Beste Frodo en cassandra,

Na het lezen van Roots of SM heb ik sterk de behoefte om hier ook mijn roots op te schrijven. Wellicht niet zo spectaculair als de andere verhalen, maar misschien daarom niet minder herkenbaar. Het mag op de site, als je er iets in ziet.

Mijn roots gaan heel ver terug, achteraf gezien was mijn eerste link met SM toen ik een jaar of 4 was.
Vroeger hadden mijn ouders op hun kamer een oude poster met een
'komisch' tafereel erop. Wat er precies opstond weet ik niet meer, maar ik kan me wel het beeld herinneren van een persoon die met de billen bloot over de knie lag en geslagen werd. Vooral de gezichtsuitdrukking van die persoon sprak boekdelen, en is mij altijd bijgebleven.

Naar aanleiding daarvan begon ik al heel jong te fantaseren, en die fantasieen ook tot uiting te brengen. Ik had namelijk een hele grote beer, groter dan ikzelf op die leeftijd, en ik legde mezelf over de knie en liet de beer me slaan. Daar verzon ik verhaaltjes bij over straf en schuld.

Dat is echt het begin geweest, maar waarom? Voor zover ik weet heb ik geen erge dingen meegemaakt, ben ook niet gestraft door mijn ouders op die manier. Ik denk dat ik me gewoon identificeerde met de persoon op de poster, door het gezicht...

Later in mijn jeugd raakte ik gefascineerd door Sesamstraat, omdat Meneer Aart altijd stout was. Vooral met Sinterklaas, en dan kreeg hij een preek van de Sint en beloofde hij huilend het nooit meer te doen.

Ik begon stout te worden op de kleuterschool, om straf uit te lokken, en zei vervolgens dat ik het niet meer zou doen.

Toen ik iets ouder werd keek ik heel veel politieseries, vanwege de arrestaties en vooral als er iemand gegijzeld werd was ik niet van de beeldbuis af te slaan.

Ik begon te dromen van gijzelingen en dacht dat ik me er door onderdanig gedrag uit zou kunnen redden. Ik werd onderdanig naar boze mensen toe.

In groep 6 verzon ik samen met een vriendinnetje een spel voor in de pauzes, we noemden het levenslang. We maakten zendertjes van dingen die we vonden op straat en kregen opdrachten van een denkbeeldige baas. We hebben elkaar zelfs eens geslagen met een tak uit naam van de baas, bij elkaar over de knie omdat we een opdracht hadden verprutst.

Vooral op de middelbare school droomde en fantaseerde ik van straf, schuld, opbiechten en vergeven worden.

Mijn eerste aanraking met de echte SM was op mijn 15e, toen we internet kregen. Out of the blue kwam er op de chat een man naar me toe die in het engels zei: Wanna play nasty girl?
Ik kon nog niet zo goed engels, en mijn moeder was bij me om me te helpen met chats. De zin ging regelrecht door mijn hart, maar ik klikte 'm snel weg omdat mijn moeder begon te lachen. Ik kreeg een preek over creeps en dat ik moest oppassen enzo. Ik praatte met haar mee, maar toen ze weg was kwam de man opnieuw. Ik heb toen mijn eerste cyber-spel gespeeld.

Inmiddels ben ik 20 jaar en heb sinds 3 jaar een lieve vriend die mijn hobby deelt. Ik weet wie ik ben, dankzij internet. Daarom wil ik jullie mijn verhaal laten lezen.


Liefs,
JolineTerug