Als het moet

Een bibliotheek vol gedichten, fantasieën en andere hersenspinsels
Plaats reactie
Harpocrates

Als het moet

Bericht door Harpocrates »

Met je ogen dicht lijkt de wereld zacht en warm, maar zodra de werkelijkheid als een zweepslag je rust verstoord, blijkt ze hard en koud. Een kleurloze realiteit dient zich aan en je kunt niets anders dan je overgeven aan wat je te doen staat. Je wordt gedwongen je comfort zone te verlaten. Je moet.

De bedriegelijke veiligheid die als een beschermende deken om je heen lag maakt plaats voor de kille onzekerheid van niet weten welk lot je wacht. Zelden voelde je je zo alleen als op dit moment in het donker, waarop alles op jou aan lijkt te komen. Je wilt niet, maar je moet.

De verplichting van het moment is het directe gevolg van keuzes die je eerder maakte, maar nu twijfel je. Is dit écht wat je wilt? Even overweeg je de noodrem - het magische woord waarmee je tijdelijk de illusie van controle terugneemt - maar je herinnert je de teleurstelling en het schuldgevoel dat je ervaarde op momenten dat je toegaf aan je wanhoop. Dus je zet door, want diep in je hart weet je dat je het kunt. En je moet.

Flarden van vergane dromen flitsen aan je geestesoog voorbij, wanneer je overeind komt. Het is pijnlijk en moeizaam, maar ergens vind je de kracht om deze taak te volbrengen. Je gehoorzaamt het bevel, maar doet dit uiteindelijk alleen voor jezelf. Je probeert sterk te zijn en je weerzin te overwinnen, want je moet.

De wekker is gegaan en het is tijd om op te staan. Bijna weekend, WS. Goedemorgen!
Plaats reactie