Ik hou de rest van mijn leven van Ravelijne omdat ik dat door haar heb leren kennen. Hemels.
Het WS receptentopic
-
chell
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Ooooooooh Eton Mess

Ik hou de rest van mijn leven van Ravelijne omdat ik dat door haar heb leren kennen. Hemels.
Ik hou de rest van mijn leven van Ravelijne omdat ik dat door haar heb leren kennen. Hemels.
- juffie
- Site Admin
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
- Locatie: Omgeving Tiel
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Uhm, wow. Succesrecept is niet overdreven. Jullie doen me blozen, dames! 
- Mack
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Het WS receptentopic
Ga jij even met recht blozen, want het is een heerlijk toetje. (zegt het toetjes-monster)Ravelijne schreef:Uhm, wow. Succesrecept is niet overdreven. Jullie doen me blozen, dames!
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Ik was blij verrast vanavond, want ik gooide maar wat bij elkaar en had er eigenlijk een hard hoofd in. Maar het was hartstikke lekker. Het is nog low-carb en met veel verse groente ook. 
Bloemkool-rijst met kip en champignons
kipfilet (1 grote of 2 kleine)
half bakje champignons
half bakje oesterzwammen
1 dunne prei
bleekselderij (1 dikke of 2 dunne stengels)
1 ui
geitenkaas (ik had 'petit chèvre doux' van President, ongeveer 100 gram)
verse peterselie
verse dille
iets meer dan een halve bloemkool
Fruit de fijngesneden ui in wat boter tot hij wat glazig word, voeg de prei in ringetjes en de bleekselderij in dunne schijfjes toe. Zet opzij en bak in wat nieuwe boter de champignons. Mijn kipfilet was al gaar (want bouillon aan het trekken), maar die zou je ook eerst kunnen bakken en dan de champignons er later bij doen.
Maak de bloemkool korrelig in een keukenmachine tot het ongeveer de consistentie van rijst heeft. Bak de bloemkool kort in een pan met wat boter, tot het net gaar is. Beter iets te kort en nog een beetje knapperig, dan te lang en zompig!
Doe de groente bij het kip-champignonmengsel en laat de geitenkaas er een beetje over smelten, maar niet helemaal. Roer er als laatste een paar eetlepels gehakte dille en peterselie door. Serveer over de bloemkool-'rijst'.
Bloemkool-rijst met kip en champignons
kipfilet (1 grote of 2 kleine)
half bakje champignons
half bakje oesterzwammen
1 dunne prei
bleekselderij (1 dikke of 2 dunne stengels)
1 ui
geitenkaas (ik had 'petit chèvre doux' van President, ongeveer 100 gram)
verse peterselie
verse dille
iets meer dan een halve bloemkool
Fruit de fijngesneden ui in wat boter tot hij wat glazig word, voeg de prei in ringetjes en de bleekselderij in dunne schijfjes toe. Zet opzij en bak in wat nieuwe boter de champignons. Mijn kipfilet was al gaar (want bouillon aan het trekken), maar die zou je ook eerst kunnen bakken en dan de champignons er later bij doen.
Maak de bloemkool korrelig in een keukenmachine tot het ongeveer de consistentie van rijst heeft. Bak de bloemkool kort in een pan met wat boter, tot het net gaar is. Beter iets te kort en nog een beetje knapperig, dan te lang en zompig!
Doe de groente bij het kip-champignonmengsel en laat de geitenkaas er een beetje over smelten, maar niet helemaal. Roer er als laatste een paar eetlepels gehakte dille en peterselie door. Serveer over de bloemkool-'rijst'.
-
chell
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Gevondenchell schreef:Goeie vraag. En natuurlijk kan ik nu het recept niet vinden van de citroenvariant.
http://www.bakeholics.nl/2013/10/hele-c ... lutenvrij/" onclick="window.open(this.href);return false;
- skaoot
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 18 okt 2010, 18:08
- Locatie: Den Bosch
Re: Het WS receptentopic
Die ga ik ook eens proberen!
This heart gets stronger, this skin gets thicker, this mouth gets louder (Danko Jones)
Oh a shiny squirrel in your pants!
Oh a shiny squirrel in your pants!
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Thanks! Ziet er erg lekker uit.
- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Het WS receptentopic
Nodig per portie:
- een tortilla
- 2-3 champignons
- een kwart rode paprika
- kruidenroomkaas
- een halve, rijpe avocado
- wat plakjes gerookte zalm
- een beetje boter of olie
- een handje rucola
Snij champignons en een kwart rode paprika in kleine blokjes en bak deze in een klein beetje boter of olie aan.
Neem een tortilla en smeer daarop een brede strook met kruidenroomkaas en een brede strook met rijpe avocado
Strooi hierover de champignon/paprika.
Leg er wat plakjes zalm over en doe wat rucola erop.
Oprollen en in het midden schuin doorsnijden.
Heerlijk gegeten vanavond, maar als avondmaaltijd was het wel wat weinig. Misschien als lunch of twee per persoon maken.
- een tortilla
- 2-3 champignons
- een kwart rode paprika
- kruidenroomkaas
- een halve, rijpe avocado
- wat plakjes gerookte zalm
- een beetje boter of olie
- een handje rucola
Snij champignons en een kwart rode paprika in kleine blokjes en bak deze in een klein beetje boter of olie aan.
Neem een tortilla en smeer daarop een brede strook met kruidenroomkaas en een brede strook met rijpe avocado
Strooi hierover de champignon/paprika.
Leg er wat plakjes zalm over en doe wat rucola erop.
Oprollen en in het midden schuin doorsnijden.
Heerlijk gegeten vanavond, maar als avondmaaltijd was het wel wat weinig. Misschien als lunch of twee per persoon maken.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."
-
chell
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Ik heb mijn troef uit handen gegeven: het recept van mijn brownies staat online
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Oeh, wat een geschenk!
Moet ik gauw eens proberen. Die au bain marie inzet van de Ikea heb ik ook. 
-
chell
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Geweldige uitvinding! Ik vind het zoveel handiger dan kloten met een kom ofzo, ik heb nooit iets wat past.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Eens! Ideaal ding.
Ik maak tegenwoordig vaak 'effe' chocolademousse als toetje, en met dat ding is het ook inderdaad effe.
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Het WS receptentopic
Heb je ook een foto van de hele tekst van het servetje? #nieuwsgierig
**Self Rescuing Princess**