Hoe vertel ik het mijn partner?


OK, je bent er uit: BDSM is jouw kick. Je zou niets liever willen dan dat je nu ter plekke op een beetje erotische wijze door de mangel gehaald worden. Maar hoe geef je deze wetenschap door aan je eega zonder dat hij/zij tegen het plafond vliegt/de deur uit loopt/een advocaat belt?

Een ding is zeker: De ander moet het weten. Hij/zij zal zich inmiddels toch wel afgevraagd hebben waarom jij de laatste tijd met zo'n sjaggerijnige kop rond loopt. Of zo afwezig bent bij de avonddis. Of zo ongelukkig kijkt als jullie alweer aan sex moeten doen... :-)

Nu is iedere relatie weer anders dus is het ook moeilijk om voor deze kwestie een standaard recept op schrift te stellen. Als ergens de uitdrukking Moed, Beleid en Trouw van toepassing is, dan is het wel op dit moment. Je zult eerst de moed moeten verzamelen om het te vertellen. Dat moet je ook met beleid doen - confronteer hem/haar niet meteen met de spijkerharde BDSM-porno die je in de afgelopen maanden stiekem in de schuur verzameld hebt. En daarna is het een kwestie van Trouw...

Informeer hem eens over BDSM. Laat hem deze pagina's eens lezen of schaf het boek "Onderdanig wil ik zijn" van Sina-Aline Geißler aan. Het is de beschrijving (door een vrouw) van een ontdekkingstocht naar SM en verplicht leesvoer voor iedereen die aan SM doet of daar - zoals jouw partner - zijdelings mee te maken krijgt.

Noot: Het betrokken boek ligt inmiddels niet meer in de winkels maar wat snuffelwerk op de nodige rommelmarkten kan nog wel eens succes opleveren.


Als het hoge woord er eenmaal uit is kun je - samen - altijd nog wel zien wat jullie er mee doen. Bedenk echter wel - en daar kan ik niet genoeg op hameren - dat hij/zij het moet weten. Tenzij je al een viertal maitresses of toy boys hebt waar je partner niets van afweet - dan ben je handig genoeg om het voor je te houden...Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag