Hoe zit dat met leer/latex/hoge hakken/corsetten/andere fetishen?


Al het bovenstaande - erotische kleding of andere artikelen zijn Fetishen. Een fetish is in principe een bepaald object wat jou sexueel opwindt. Als jij het geil vindt om een bepaald kledingstuk te dragen, of om te zien dat een ander het draagt, dan is het een fetish. Daar is trouwens niks mis mee, het is behoorlijk moeilijk om iemand te vinden die geen fetish heeft. Sommige mensen geilen op oksels, anderen op gelakte teennagels, en heel veel op sexy lingerie. Vooral bij een eerste (serieuze) gesprek tussen Dominant en onderdanige worden die fetishen uitgebreid besproken.

Leer is wel de meest bekende fetish in het BDSM-wereldje. Leren rokjes, leren petten, leren harnassen, leren boeien - de lijst is eindeloos. Zelfde geldt voor latex. Me dunkt dat een groot deel van de aantrekkingskracht van deze materialen hun strakheid en hun glans is. De kleren die er van gemaakt zijn benadrukken je erotische uitstraling nog eens, en bondagemateriaal van dat spul kleeft als 'n tweede huid aan je vast. Leer en latex zijn de twee grootste fetish-categorieën - en de betekenis van fetish is "iets wat mensen opgeilt".

Leren kleding absorbeert; hou de boel dus droog. Gewoon water kan het leer beschadigen; bloed en andere lichaams(vloei)stoffen laten ook hun geurtjes achter. In de ruiterspeciaalzaak is leerzeep verkrijgbaar en leerolie of -vet houdt het leer soepel en glanzend.

Latex absorbeert geen water maar oliehoudende stoffen kunnen wel schade aanrichten. Ook als het zonnetje er lang genoeg op schijnt kan dat funest zijn. Voor je je in het latex hijst is het wijs om flink veel talkpoeder op je huid en in het pak zelf aan te brengen. Dit maakt het aantrekken een stuk eenvoudiger. Niet met je nagels aan trekken - latex scheurt makkelijk. Zorg ervoor dat je teennagels geknipt zijn vóór je latex kousen aantrekt. Na het uittrekken goed wassen met water om alle olie-achtige substanties te verwijderen, dan goed drogen (en volgens sommigen ook poederen) voor je ze opbergt.

Er is ook kleding van PVC (ook wel bekend als wet look kleding) dat gewoonlijk zwart, glanzend en rekbaar is. PVC is geplastificeerde stof, is wasbaar en een stuk goedkoper dan leer of latex.

Natuurlijk kan de bekende lingerie ook heel opwindend zijn. Vaak is weinig kleding geiler dan helemaal niets. Erotische outfitjes en hun toebehoren kunnen het nodige aan de opwinding toevoegen en van iemand heel snel het middelpunt van de aandacht maken. De geest is nu eenmaal de grootste erogene zone en een rollenspel compleet met kostuum kan bijzonder opwindend zijn - of daar nu BDSM bij komt kijken of niet.

Corsetten en hoge hakken zijn beiden bedoeld om de ronde lijnen van het lichaam te benadrukken en dat combineert natuurlijk uitstekend met het BDSM-spel. De ferme stappen van de Meesteres worden nog beter hoorbaar, net als het onhandige gestrompel van de slavin op haar veel te hoge hakken. Ze horen dan ook bij de klassieke attributen. Corsetten kunnen de vorm van het lichaam dramatisch wijzigen en tegelijkertijd de niet ingesnoerde delen nog eens een stuk gevoeliger maken. En natuurlijk kunnen corsetten en hoge hakken met elkaar en ontelbare andere attributen gecombineerd worden.

Andere fetishen: Ongewassen slipjes, vrouwen in boxershorts, mannen in driedelig grijs, cowboypakken, uniformen (politie, militair, noem maar op), een verpleegstersuniformpje, de outfit van een haremmeisje... de lijst is eindeloos. En als je het geil vindt om te dragen (of dat je partner het draagt), waarom dan niet als onderdeel van het spel?

Voor alle fetishen geldt: Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan een fetish zijn. Als je echt niet meer zonder een fetish kan, dan zou je eens kunnen overwegen om eens diep na te denken over je gedrag en je afvragen of daar verandering in moet komen - desnoods met hulp van buitenaf. Maar als jij je er lekker bij voelt (en je partner ook) en niemand heeft er verder problemen mee - leeft je dan maar lekker uit!©1995 by Johnson Grey. Deze vertaling ©Wandering Spirits 2001-2010


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag