Wat is Nursing?


Nursing is een BDSM-variant waarbij de dominant de rol van verpleger of dokter speelt en de onderdanige die van de patient.

Voor deze tak van BDSM is (wederom) de omgeving heel belangrijk om de juiste sfeer te scheppen. De kleding en de assecoires die gebruikt worden bijvoorbeeld, maar ook de houding van de dominant die zijn patient het idee van de onzekerheid over wat er staat te gebeuren - met het daarbij passende ongemak - over moet brengen zijn daar onderdelen van.

Bij nursing gaat het erom de realiteit na te bootsen. Als het spel zich in een ziekenhuis af moet spelen is de typische ziekenhuislucht onmisbaar. Met een open flesje Dettol of Lysol boots je dat aardig na. In deze omgeving past ook de verpleegster in haar strakgestevende uniform, Haar karakter is streng en ze heeft maar weinig begrip voor het ongemak van haar patient. Met dit spel probeer je dezelfde dreiging te benaderen die uitgaat van een trip naar de polikliniek of naar de wachtkamer van de tandarts. Deze combinatie van spanning, angst, onzekerheid plus het gevoel dat je ergens onderdeel van bent dat je maar nauwelijks begrijpt maar wel moet ondergaan is onmisbaar voor nursing. Juist die specifieke angst is waar alles om draait.

Latex en kille, witbetegelde kamers horen oook bij het spel. Maskers, hoofdkappen, blinddoeken en mondproppen zijn allemaal hulpmiddelen om de onzekerheid van de onderdanige nog te verergeren.

De onderdanige is de patient en zijn partner de strenge verpleegster of de wereldwijze (en daarom al even wereldvreemde) arts die zijn slachtoffer met routineuze handelingen het leven zuur maakt. Zoals bij elke vorm van BDSM speelt het psychologische aspect ook hier een hoofdrol, en de fysieke aktiviteiten (gedwongen "therapie", darmlozingen, gefingeerde operaties) voegen alleen maar aan de belevenis toe.

Het grote verschil tussen Nursing en alle andere facetten van BDSM is het spelen met Angst. Meer nog dan bij welke andere behandeling dan ook speelt angst bij Nursing een grote rol - je hoeft maar in een met medische apparatuur volgeladen nursingkamer van een vertrouwd BDSM-huis binnen te kijken en de schrik slaat je meteen om het hart.

Maar pijn kun je herkennen. Angst niet. Het Nursing spel is link, heel link. Te link om je zomaar in te storten want onoverkomelijke fouten zijn heel snel gemaakt. Weet heel goed waar je aan begint en vraag ook wat je slavinnetje precies verwacht als jullie je in Nursing storten.

(Meer hierover in deel twee van deze vragenlijst!)Tekst: Hans Meijer. Deze vertaling ©Wandering Spirits 2001-2010.


Vorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag