We voelen er allebei wel wat voor, wat nu?


Het volgende deel van de vragenlijst doornemen? :-)

Deze vraag lijkt erg veel op de vorige maar er is een WERELD van verschil: Dat tussen "Ik" en "Wij"...

Net als BDSM zelf zijn ook de relaties binnen het BDSM-wereldje ook bijzonder gevarieerd. Je hebt dominante stellen, onderdanige stellen, stellen waarvan beide partners switchen en stellen waarvan de één dominant is en de ander onderdanig. Je hebt ook stellen die juist om die redenen niet met elkaar spelen, maar elk met een ander - maar dan hebben we het wel over BDSM voor gevorderden.

Deze afdeling is echter bedoeld voor de echte beginners op dit gebied en als je een koppel vormt (van welke sexuele geaardheid dan ook) ben je wel in het voordeel: Je kunt met elkaar experimenteren.

Voordat je daar echter mee begint is Onderhandelen (zie aldaar) wel noodzakelijk. Elke BDSM-er, of het nu om een beginner gaat of om een door de wol geverfd exemplaar, wil weten wat de ander prettig vindt (of juist niet) voor hij/zij tot de praktijk over gaat. En ik benadruk het belang van dat Onderhandelen nog eens: praat met elkaar. Als je het niet durft te zeggen, zet je fantasieën dan op papier of e-mail ze desnoods aan elkaar, zelfs al zitten jullie in dezelfde kamer. In tijden van crisis (komt overal voor) gebruikten cassandra en ik nog wel eens ICQ - en dan zat zij vier meter van me af...)

En als je er niet helemaal uitkomt - of eerst meer wil weten - struin dan wat sites af, lees boeken door, verzamel informatie. Maar die informatie moet in eerste instantie van je partner afkomen!

Daarna: Experimenteren. Kallum aan, dan breekt het lijntje niet. Niemand heeft haast, het hoeft ook allemaal niet in een avond te gebeuren. Maak er een romantisch feestje van, wijntje er bij, hapjes voor tussendoor, en zie maar waar het schip strandt. Ga echter niet met het idee 'Dit wordt de avond van m'n leven!' aan de gang want dat loopt gegarandeerd op een misser uit. Wees relaxed - de ander voelt het als je opgefokt bent. Stel geen eisen, verwacht niets, gewoon op z'n beloop laten.

De andere dingen die jullie tot nu toe samen hebben gedaan waren toch ook leuk? En dat moet een eerste BDSM-ervaring samen ook zijn: Gewoon leuk. Of het geil/opwindend/hemels wordt... dat komt misschien een volgende keer wel!Laatste wijziging: 13-03-2010. ©Wandering SpiritsVorige vraag
Terug naar de vragenlijst
Volgende vraag