Praten... maar dan anders.

Wat, NOG meer praten? Het heeft haar al drie avonden gekost om jou ervan te overtuigen dat het haar menens is met die BDSM!

Kallem nou - neem nog een bakkie!

Zelfs geroutineerde SM-ers voeren stevige gesprekken met elkaar voor ze hun eerste spel samen spelen. Zoals je in "Help" hebt kunnen zien, bevat BDSM veel meer dan alleen maar vastbinden en slaan. Het heeft weinig zin om iemand in een uitgebreide Japanse bondage te wikkelen als ze alleen maar op een goeie spanking uit is. Of naalden door haar tepels te jekkeren als ze alleen maar verbale vernederingen wil - dan heb je best eens kans dat ze een beetje boos wordt.

Het is niet de bedoeling dat je bij de eerste handeling al de mist in gaat...

Dus gaan jullie samen op zoek: Verken de mogelijkheden. Lees de Help-sectie (uiteraard alleen de punten die ze leuk vindt, de rest komt later wel eens) of struin door de Encyclopedie. Schrijf dingen op als je bang bent ze te vergeten - als zij straks een blinddoek omheeft merkt ze toch niet dat jij een spiekbriefje gebruikt. Een ander handig hulpmiddel is de Subbielijst die je hier kunt vinden. Ze zal in het begin een beetje overdonderd zijn door alle vragen (om nog maar te zwijgen van de onbekende termen) en hoogstwaarschijnlijk bij de meeste onderwerpen ook "Nee" of "Geen interesse" invullen. Logisch - ze is net zo groen als jij. Maar onthou alle Ja's en vooral de Misschien's - dat zijn de gebieden waar ze wil experimenteren.

Loopt alles als een zonnetje, laat haar dan een paar maanden later diezelfde lijst nog een keer invullen en vergelijk ze voor de grap dan eens met elkaar. Verlegt ze haar grenzen? Is ze ergens op afgeknapt (en zo ja waarom)? Of heb je haar iets geflikt wat ze echt kicken vond? Meteen de merkstift er overheen en de lijst in je binnenzak bewaren tot het volgende speelavondje!


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 11-03-2010. ©Wandering Spirits