Respect Yourself

Zal ik jullie eens iets leuks vertellen? Zomaar een verhaaltje, maar ik denk dat het wel belangrijk is.

Zoals je misschien elders op deze site hebt kunnen lezen, hebben cassandra en ik elkaar via een chatbox leren kennen. Geen BDSM-box maar zo'n algemeen geval, waar iedereen door elkaar heen kletst over duizend-en-één onderwerpen.

Op een gegeven moment begint iemand daar je op te vallen, te intrigeren, en je gaat verder. Zo heb ik haar dus eerst leren kennen als chatmaatje, later als mens en vervolgens als sub.

Hou die draad even vast.


Jij bent in de eerste plaats óók mens met rechten en verplichtingen. Onthoudt dat als je de wereld van de BDSM in duikt (of liever gezegd, er in gezogen wordt). Het maakt niet uit of je met geroutineerde dominanten te maken krijgt, met groentjes of met niet begrijpende partners die zich afvragen of je nu helemaal doorgeslagen bent.

Neem de tijd voor jezelf en realiseer je dat je Altijd en op de Eerste plaats een mens bent dat door anderen met respect benaderd dient te worden. Laat je niet intimideren, niet door harde woorden, door bevelen of smeekbedes. Zelfs als sub die door anderen door het slijk gehaald wil worden, beslis jij nog altijd over je eigen leven, over wat jou wel en niet zal overkomen.

Maak je niet druk om de reacties van de andere kant. Het zijn maar woorden - hoe rot jij je daar ook door voelt. Dominanten zijn over het algemeen (als ze écht zo dominant zijn tenminste) wel het een en ander gewend en zullen je niet najagen of je dwingen binnen een bepaalde tijd beslissingen te nemen waar je helemaal nog niet aan toe bent.

Dat je onderdanige gevoelens hebt hoeft nog niet te betekenen dat je jezelf meteen maar weg moet cijferen ook. Sub-zijn betekent niet automatisch minder-mens-zijn. Dat ben je maar voor heel even, tijdens het spel.


Want als jij er niet was, waar zouden al die dominanten dan zijn? :-)


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits