Jij wel maar hij niet...

Goed, je voelt wel wat voor BDSM. Nee, understatement: Je bent er inmiddels dag en nacht mee bezig. Maar hij heeft er totaal geen begrip voor, wil er niets mee te maken hebben. Wat te doen?

Er zijn een aantal opties:

Doordrammen. Geen wijs besluit: Hij zal zich op z'n minst opgejaagd voelen of in elk geval in een hoek gedrukt.

Gevoelens wegstoppen: Dat is niet eens een optie. Ze komen namelijk terug - en nog sterker ook.

Dreigen: "Als jij er niets mee doet, zoek ik het wel buitenshuis!" Fout. Dat zinnetje is meestal de grondslag van een definitieve breuk in de relatie en tenzij dat is wat je wilt...

Verder praten: Dat lijkt er meer op!

Je zult hem in eerste instantie duidelijk moeten maken, dat je iets met die nieuwe gevoelens wil doen en moet doen - maar dat je dat het liefst in samenwerking met hém doet. Je moet hem ook laten weten, dat het hier om jouw bagage gaat en niet om een tekortkoming van zijn kant. BDSM-gevoelens heb je of je hebt ze niet, zo simpel is het. En als derde hoofdpunt moet je aanvoeren dat je alles op alles zult zetten om jullie relatie overeind te houden.

Hoe moeilijk dat ook nog kan worden...


Maar maak hem duidelijk dat hij ook beslissingen moet nemen: Of hij neemt zelf het heft in handen en gaat met je experimenteren, of hij geeft jou toestemming om een betrouwbare partner te vinden die jou zo nu en dan een pak op je lazer geeft. Met of zonder sexuele activiteiten - dat is vaak het struikelblok.

BDSM-gevoelens sluimeren vaak jaren lang. Sommigen vermoeden (maar dat is geen wetenschappelijk gegeven) dat de gemiddelde vrouw zo rond haar 35e haar sexuele taak volbracht heeft en meer tijd neemt voor andere dingen (dat zou trouwens wel verklaren waarom er zo veel beginnende subs in die leeftijdsgroep te vinden zijn). Ze nemen er dus ook de tijd voor om meer van zichzelf te ontdekken en plots komen dan die rare gevoelens bovendrijven.

Zie daar als man maar eens mee om te gaan. Ineens wordt dat knuffeltje van hem een feekserige slettebak die zijn zachte strelingen liever vervangt door harde meppen en het intieme vrijpartijtje door een brute verkrachting. Geen wonder dat de meeste partners van "nieuwe" subs daar de nodige problemen mee hebben. Het idee alleen al vergt behoorlijk wat tijd om aan te wennen.

Gun hem dus wel even de tijd. Jij zou je ook rotschrikken als hij zich van de ene dag op de andere voor bloemschikken ging interesseren....


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits