De betere dominant

Zijn goeie dominanten automatisch ook goeie mensen? Ik denk dat het één het ander niet helemaal uitsluit. Met beleefdheid en geduld kom je in het normale leven ook veel verder dan met holle woorden en uiterlijk vertoon. Iedereen kan zich wel in het leer hijsen, maar dat maakt van een man nog geen Dominant.

Dominanten jagen niet - die wachten af. Iemand die meteen op je nek springt als je een chatbox binnenvalt, kun je meteen afschrijven: Die is veel te ongeduldig. Geldt ook voor die potentiële meesters die vragen of ze alsjeblieft met je kennis mogen maken. "Smeekmeesters" noemen we die. Dan heb je ook nog die types die vragen of je nog geil bent - daarvan weet je dus meteen al waar ze op uit zijn...

Maar dan ontwikkelt zich een leuk gesprek en je wil hem wel eens ontmoeten.
"Morgen bij mij thuis!" roept hij snel.
Weer mis. Volgende week is vroeg genoeg (hij is toch zo geduldig?) en bij hem thuis al helemaal niet. Eerst maar eens op neutraal terrein.

Dan is er nog een type: De Gifkikker. Weer zo'n leuk gesprek, maar dan ineens zegt ie een paar dingen die jou niet aanstaan. OK, je hebt weer wat geleerd en wil een eind aan het gesprek breien. En dan laat ie ineens zijn ware gezicht zien, door op zijn strepen te gaan staan en te eisen dat je met hem in gesprek blijft. Waarmee hij meteen door de mand valt. Jij blij dat het alleen maar een internet-chat is en geen echt spel? Had je anders nu mooi met die creep in één ruimte gezeten!

Je hebt ook de Blazers, maar er zijn subs die wel voor dit type vallen: De heren met de zware woorden en de ellenlange volzinnen die zich als een soort godheid boven de sub stellen. Het is mijn pakkie an niet, maar ieder zijn smaak.

De betere Dominant is te herkennen aan een rustige benadering en vrijwel passief gedrag. Tuurlijk, wel de plaagstootjes zo her en der, maar geen scheldpartiijen of dreigementen - zeker niet naar een groentje toe. Zoals gezegd: De betere Dominant jaagt niet - die wórdt gejaagd...


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits