Doe ik het wel goed?

Is een vraag die me heel vaak gesteld wordt tijdens of na zo'n eerste keer. Mijn wedervraag is meestal: Wat kun je verkeerd doen dan? Jij ligt vastgebonden en kan toch geen kant op!

Ik heb al eerder gezegd dat er buiten de sociaal geaccepteerde wetten, geen echte regels voor BDSM zijn (ongeacht wat anderen daarover te zeggen hebben). Die regels worden in het algemeen in gezamenlijk overleg vastgesteld. De ene Dom vindt het vaste regel dat zijn sub permanent aan zijn voeten bivakkeert, de ander wenst dat zij dag en nacht een collar draagt. Maar ja, als de betrokken sub zich daar niet in kan vinden, zal ie toch wat anders moeten verzinnen.

Vergelijk jezelf ook niet met wat anderen doen ofkunnen. De één heeft meer incasseringsvermogen dan de ander maar dat doet absoluut niets af aan de kwaliteit van het spel. BDSM zit hoofdzakelijk tussen de oren, of er nou een druppeltje kaarsvet op je doos valt of een emmer vol.

Laat je dus ook niks aankletsen door Doms die zeggen dat hun vorige sub veel beter was. Dan zou je je (of hem) eens af kunnen vragen waarom die niet meer bij 'm is dan? BDSM is een spel tussen mensen, geen wedstrijd en geen vergelijkend warenonderzoek...


Terug naar de cursus
Laatste wijziging: 27-03-2010. ©Wandering Spirits