022

Black Desire

Sinds 2 weken hebben we via 'cu2day' contact met een dame genaamd Black Desire. Ze zag mijn profiel en over Wandering Spirits was ze direct enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat ze spontaan aanbood om ons te helpen met vertalen.
We hadden van het begin af aan het plan om Wandering Spirits ook in het Engels on line te zetten, maar in de tweede helft van juni was Frodo het helemaal zat. Het bezoekersaantal bij de Engelse versie was dusdanig matig, dat hij besloot om het op een laag pitje te zetten. Het vertalen is een grote klus en zijn eigen bijdrage aan Wandering Spirits kwam niet van de grond. Hij baalde zelfs als ik weer een dagboekdeel had geschreven, wéér een vertaling... Hij had (en heeft) nog zo ontzettend veel plannen. De 'Help, ik ben nieuw hier'-pagina's schieten nu opeens uit de lucht en zijn plannen voor een Encyclopedie kunnen ook weer uit de kast.

En dat allemaal dankzij Black Desire!

Ze mailde ons dat ze wel wilde vertalen en prompt kregen we mijn meest recente dagboekdeel in het Engels als bijlage... Wij waren blij verrast, stom verbaasd en verbijsterd over zoveel geluk. Alsof er een engeltje uit de hemel op onze schouders was komen zitten. Black Desire zag opeens dat ze door haar vertaling een gat had laten vallen, er miste een stuk of 6 delen tussen haar vertaling en de laatste van Frodo. Groot was onze verbazing toen ze op zondag 'tussen de bedrijven door' (volgens haar zeggen) alle 6 de delen 'even' vertaalde...

Daarna ging ze als een trein! Frodo had zich intussen gestort op een vragenlijst en die vertaalt ze momenteel nagenoeg gelijk. Verhalen en mijn nieuwe delen dagboek werkt ze ook weg alsof het niets is...
We wisten werkelijk niet wat ons overkwam en we kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe blij we met haar zijn! Ze werd er verlegen van :-)

Na een week lang heen en weer mailen en alle intimiteiten die ze over ons leest én vertaald, vonden wij het tijd om elkaar eens te ontmoeten.
Vandaag was het dan zover. Nog geen twee weken terug leren kennen en nu zou ze langskomen.

Ze is inderdaad geweldig. Een heerlijke meid, gezellig, vrolijk en spontaan. We hebben enorm gelachen en het was echt heel gezellig. Uiteraard uitgebreid gepraat over de wederzijdse gevoelens en de ontdekkingstocht op SM-gebied. Ze bleef eten en ook daarna raakten we niet uitgepraat. Met sommige mensen blijf je praten...
Het bijzondere is ook dat ze dus precies tot onze doelgroep gehoord. Ze ís een Wandering Spirit. Heeft nog niet zo lang geleden de SM ontdekt en is druk zoekende op het gebied. Zichzelf en de wereld aan het verkennen, net als ik nog steeds doe. Frodo is een ouwe rot in het vak, letterlijk en figuurlijk ;-) Hij heeft mij heel veel geleerd en wil dat ook overdragen op anderen...

Al met al was het een topdag. Wij hebben iemand leren kennen die we heel erg moeten koesteren. Ze is van erg groot belang voor Wandering Spirits. En ze weet nog steeds niet half hoe ontzettend blij we met haar zijn. Bloost als een jonge puber als we met complimenten komen, maar iedereen snapt natuurlijk wel dat dit voor ons heel veel werk scheelt. Ik hoop zelf dat Black Desire in de toekomst haar eigen hoekje zal innemen op de site, zodat jullie haar ook leren kennen.

Nogmaals Black Desire, je bent je gewicht in goud waard! We zijn ontzettend blij met je en we hopen allebei dat jij met net zoveel plezier aan de site zal werken als wij dat doen... En dat je nog heel lang bij ons blijft!

Liefs van cass