
Wat eten we vandaag?
- Jezebel
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11 mei 2011, 08:32
Re: Wat eten we vandaag?
Ik zal morgen eens bij de slager gaan vragen
Dankje!

There's a room inside your gut
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
- pluis
- Berichten: 349
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03
Re: Wat eten we vandaag?
Ambachtelijke slager, denk ik?
Ik heb wel eens gerookt rendierhart gegeten. Had een vriend meegenomen uit Zweden. Was goed te eten
Gisteren voor het eerst curry-pompoensoep gemaakt met kokosmelk. Was erg lekker, met zelfgebakken bruinbrood om te dippen. Moest alleen wel een glaasje melk achteraf
Ik heb wel eens gerookt rendierhart gegeten. Had een vriend meegenomen uit Zweden. Was goed te eten

Gisteren voor het eerst curry-pompoensoep gemaakt met kokosmelk. Was erg lekker, met zelfgebakken bruinbrood om te dippen. Moest alleen wel een glaasje melk achteraf

- Voleuse
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Wat eten we vandaag?
Bij de turkse slager hebben ze het vaak (geloof dat orgaanvlees eten voor turkse mensen normaler is)
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Soms ligt hart zelfs bij de Albert Heijn gewoon tussen het andere rundvlees (meestal in blokjes). Maar alleen sommige filialen en niet altijd, dus dat is altijd een beetje afwachten.
@Daantje Hart moet of kort (net als longhaas/onglette, ook een spier) of heeeeeeel lang. Ik had het tot nu toe eigenlijk alleen in stoofpotten gebruikt dus was voor mij nieuw om het zo te doen. Als ik het stoofde, proefde je wat meer die orgaansmaak (klein beetje zoals lever, alleen veeeeel milder) dan nu, zoals rosbief.
@Jerry Zoals ik het nu gemaakt had was het stevig zonder taai te zijn, maar wel gladder van structuur dan ander vlees. Moeilijk te omschrijven.
@Hera Van mij hoef je het ook niet te eten, hoor.
Maar het is niet dat er iets mis is met het stuk vlees zelf, zeg maar.
@Daantje Hart moet of kort (net als longhaas/onglette, ook een spier) of heeeeeeel lang. Ik had het tot nu toe eigenlijk alleen in stoofpotten gebruikt dus was voor mij nieuw om het zo te doen. Als ik het stoofde, proefde je wat meer die orgaansmaak (klein beetje zoals lever, alleen veeeeel milder) dan nu, zoals rosbief.
@Jerry Zoals ik het nu gemaakt had was het stevig zonder taai te zijn, maar wel gladder van structuur dan ander vlees. Moeilijk te omschrijven.
@Hera Van mij hoef je het ook niet te eten, hoor.

- JerryM
- Berichten: 0
- Lid geworden op: 19 okt 2009, 07:51
Re: Wat eten we vandaag?
over heel lang in de oven gesproken:
http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... ulled-pork" onclick="window.open(this.href);return false;
laatst gemaakt. Bij de slager een kilo vlees aan het bot uit de nek gevraagd, eigenlijk leken dat gewoon een stuk of 5 halskarbonaatjes aan elkaar te zijn.
Moet nog wel een goede saus vinden. Zoals hier beschreven was er te weinig vocht om aan het eind in te marineren, heb maar wat dingen gedaan en in een 3l ziplock een dag laten marineren.
Volgende keer vraag ik om meer vet, misschien als het effe kan ook huid, in het recept wordt over crackling gesproken, en de buitenkant was ook iets droog, misschien met meer vet wordt het nog sappiger.
Lekker op broodjes.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... ulled-pork" onclick="window.open(this.href);return false;
laatst gemaakt. Bij de slager een kilo vlees aan het bot uit de nek gevraagd, eigenlijk leken dat gewoon een stuk of 5 halskarbonaatjes aan elkaar te zijn.
Moet nog wel een goede saus vinden. Zoals hier beschreven was er te weinig vocht om aan het eind in te marineren, heb maar wat dingen gedaan en in een 3l ziplock een dag laten marineren.
Volgende keer vraag ik om meer vet, misschien als het effe kan ook huid, in het recept wordt over crackling gesproken, en de buitenkant was ook iets droog, misschien met meer vet wordt het nog sappiger.
Lekker op broodjes.
"You see this? This is what you want, but you can't have.... unless I let you."
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- juffie
- Site Admin
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
- Locatie: Omgeving Tiel
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Klinkt interessant.
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Ik kan de BBQ saus van mijn lieve vriendjes van de Sea Side Smokers enorm aanbevelen (https://www.facebook.com/SeaSideSmokers" onclick="window.open(this.href);return false;). En dat is niet alleen omdat ik ze de inkomsten gun, maar omdat het écht heel erg lekker is!
Ik ga binnenkort pulled pork eens in de slowcooker maken. Ben wel benieuwd hoe dat wordt.
Overigens voor wie wat minder gangbaar vlees zoekt en wel eens bij ons op bezoek komt of een extra reden zoekt om bij ons op bezoek te komen (of gewoon in Rotterdam komt): slagerij Schell op de West-Kruiskade heeft alles! <3
Ik ga binnenkort pulled pork eens in de slowcooker maken. Ben wel benieuwd hoe dat wordt.
Overigens voor wie wat minder gangbaar vlees zoekt en wel eens bij ons op bezoek komt of een extra reden zoekt om bij ons op bezoek te komen (of gewoon in Rotterdam komt): slagerij Schell op de West-Kruiskade heeft alles! <3
- Jezebel
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11 mei 2011, 08:32
Re: Wat eten we vandaag?
Hahaha, dat is een beetje ver vanuit hier
(boven Groningen nog...) Maar de slager hier kon het gewoon bestellen, dus dat scheelt weer 
Wel een goede tip voor als Rotterdam minder ver is trouwens!


Wel een goede tip voor als Rotterdam minder ver is trouwens!
There's a room inside your gut
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
- pluis
- Berichten: 349
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03
Re: Wat eten we vandaag?
Ik ben appelmoes aan t maken. Mmmm ruikt zo lekker!
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Wij aten vanavond 'Skinny Pad Thai', met courgette in plaats van noodles. Lekker!!
- Daantje
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Spiraalsnijders zijn hét ding momenteel. Ik had gewoon volkoren pannenkoeken. Heb ik jouw portie koolhydraat ook wel op chell. 

Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Nice! I had tomatensaus met 'zoodles' (courgette-noodles). Wel gewoon met de dunschiller gemaakt, spiraalsnijder heb ik niet.
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb dus wel een spiraalsnijder, is de schuld van juffie
Dit was de eerste keer dat ik 'm echt gebruikte, maar dit is wel een blijvertje!

- juffie
- Site Admin
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
- Locatie: Omgeving Tiel