Volgens sommige onderzoekers vinden SM-gevoelens hun oorsprong in een traumatische ervaring die je tussen je zesde en negende levensjaar opdoet, hoogstwaarschijnlijk met iemand die niet tot die leeftijdsgroep behoort (een ervaring die overigens volstrekt niet sexueel hoeft te zijn.) In SM-kringen is nogal wat weerstand tegen deze stelling omdat zij SM-ers als getraumatiseerde mensen af zou schilderen. Persoonlijk vind ik dat een nogal overdreven reaktie, temeer omdat onderzoek in mijn eigen omgeving nogal eens het bewijs oplevert dat er toch wel waarheid in schuilt. Het is echter wel zo dat die 'traumatische ervaring' vaak door het onderbewustzijn uit de herinneringen verdrongen wordt. In cassandra's geval was er zelfs hypnose voor nodig om ze aan het licht te brengen.

Ik ben van plan om in de komende maanden een aantal van deze ervaringen te verzamelen en hier te publiceren. Ter leeringh ende vermaeck, maar vooral om een ieder die zich afvraagt waar zijn of haar gevoelens voor SM vandaan komen een eindje op weg te helpen. Mocht jij ook jouw verhaal - hoe incompleet ook - hier kwijt willen, mail me dan even. En mail me ook maar als je vindt dat het volstrekte onzin is: Een goeie discussie ga ik niet uit de weg! :-)

Imiddels heb ik al geleerd dat specifieke varianten van SM - een stevige bondage, pijn lijden, gedwongen worden om iets onprettigs te doen - direct verband houden met details uit die ervaringen. Denk er zelf maar eens over na: Waarom vind je het juist fijn om bepaalde dingen te doen of te ondergaan tijdens een SM-spel?

Lees hier de ervaringen...


Frodo


info@wanderingspirits.nl

Deel 1: Het washandje

Deel 2: Jean Michel Jarre

Deel 3: De verpleegster

Deel 4: Mattenklopper

Deel 5: M.

Deel 6: Joline

Deel 7: Eucalypta

Deel 8: Bedplassen

Deel 9: cin-sub

Deel 10: (op verzoek verwijderd)
Deel 11: Buurman

Deel 12: Domino

Deel 13: Pijn en aandacht

Deel 14: Droom of waarheid?

Deel 15: Biecht

Deel 16: Opvoedkundige straf
Deel 17: Kind en kruis

Deel 18: Plakband

Deel 19: Hoe ik een slet werd Deel 20: Religie
Deel 21: Isabella